Hlavní obsah

Výtržníci si na Slovácku zařádili dvakrát, Sparta zaplatí za finále poháru

Aktualizováno

Neslavnou sezonu na Letné zakončí trestem. Disciplinární komise potrestala fotbalovou Spartu za nesportovní chování fanoušků v souvislosti se dvěma termíny finále MOL Cupu proti 1. FC Slovácko úhrnným trestem peněžité pokuty ve výši 150 tisíc korun. Dalších 60 tisíc Letenským "vydělali" její příznivci za ligové zápasy. Slavia vyfasovala za nepřístojnosti v derby 120 tisíc korun, stejný obnos připadl i Baníku.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Fanoušci Sparty během finále MOL Cupu

Článek

Použití pyrotechniky vedoucí k přerušení utkání, vhazování pyrotechniky a dalších předmětů na hrací plochu, výtržnosti fanoušků a poškození zařízení stadionu... Takový je seznam prohřešků, za něž Sparta zaplatí. Pohárové finále v Uherském Hradišti na první pokus odplavila průtrž mračen, odložený duel pak ovládlo Slovácko 3:1.

„Posoudili jsme dle dostupných materiálů závažnost přestupků fanoušků Sparty při obou finálových zápasech MOL Cupu. Nejvážnějším přestupkem z našeho pohledu bylo použití a vysoce nebezpečné vhazování pyrotechniky směrem k členům pořadatelské služby během prvního nesehraného utkání," líčí předseda disciplinární komise Richard Baček.

„V kombinaci s dalšími přestupky včetně vhazování pyrotechniky do prostoru hrací plochy vedoucí k přerušení utkání jsme rozhodli o úhrnném trestu peněžité pokuty ve výši 150 tisíc korun," dodává.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Hasič odnáší pyrotechniku během finále MOL Cupu v Uherském Hradišti.

Slovácko dopadlo líp, za výtržnosti fanoušků při finále zaplatí jen 40 tisíc korun.

Disciplinárka pak potrestala za porušení povinností pořadatele ze závěru ligového ročníku Baník a Slavii pokutou 120 tisíc korun. Ostravští se vyznamenali v zápasech proti Hradci Králové a Slavii, fanoušci sešívaných v derby proti Spartě.

Sparta posbírala za ligový duel se Slováckem a derby po 30 tisících. Pokuty platí i další kluby. Bohemians 25 tisíc, Pardubice a Plzeň 20 tisíc, z druhé ligy sestupující Viktoria Žižkov pak 25 tisíc korun.

Reklama

Související témata: