Hlavní obsah

Pohár vrcholí, finále je ale na vodě. FAČR svírá nejistota

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je to nejprestižnější soutěž, kterou fotbalová asociace aktuálně pořádá. Ač domácí fotbalový pohár nyní vrcholí, FAČR stále nezná datum finálového duelu, z něhož vítěz poputuje do předkola Evropské ligy. Finále je na vodě. Může se hrát za tři týdny, ale taky klidně až za necelé dva měsíce. Proč?

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Jablonce si zahrají o semifinále MOL Cupu s Plzní (archivní foto)

Článek

„Termíny semifinále a finále MOL Cupu se budou odvíjet podle výsledku odloženého čtvrtfinále Jablonce s Plzní a případně také podle úspěšnosti Viktorie Plzeň v Evropské konferenční lize,“ vysvětlil mluvčí svazu Petr Šedivý.

Chcete bližší vysvětlení?

Šlamastyku pohárovému programu nadělala mlha, která v závěru února zhatila čtvrtfinále mezi domácím Jabloncem a hosty z Plzně. Poslední mač o postup mezi kvartet nejlepších se dohrává v úterý od 18.00.

Přitom týden po Velikonocích měl patřit semifinálovým duelům. Jenže zatímco ve středu druholigová Opava přivítá ligového lídra ze Sparty, Zlín se jméno svého soupeře teprve dozví v úterý v Jablonci.

Pokud postoupí domácí, v následujících týdnech se dohraje druhé semifinále a finále se stihne 24. dubna, jak bylo původně naplánováno.

Jenže pokud v úterý zvítězí favorizovaná Plzeň, plán se zase zkomplikuje.

Viktorii čeká 9. a 16. dubna čtvrtfinále Konferenční ligy proti Fiorentině, což znamená, že v termínu předpokládaného finále MOL Cupu se bude teprve hrát zbývající semifinále.

Finále by se tím pádem muselo hrát nejdříve v květnu.

Jenže se tu vyskytuje další ale…

Ač bude Viktoria jasný outsider, nelze vyloučit její postup přes Fiorentinu. Případné semifinále Konferenční ligy by odehrála 2. a 9. května, na středu 15. května je zase plánované třetí kolo ligové nadstavby o titul.

Vítěz domácího poháru by byl znám tedy až v pracovním týdnu mezi 21. až 23. květnem, což je ode dneška bezmála za dva měsíce.

Proto je pro vývoj MOL Cupu enormně důležitý výsledek čtvrtfinálové dohrávky.

Ta nebude zajímat jen fanoušky Jablonce a Plzně, ale i zbývající účastníky a tvůrce závěrečného jízdního řádu.

Reklama