Hlavní obsah

Poplach pro Jablonec, po debaklu je kolem něj těsno z obou stran. Některé hráče jsem nepoznával, žasl Horejš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina o titul? Už jen teoreticky. Skupina o záchranu? Není nereálná. Ještě před víkendem to vypadalo, že se fotbalový Jablonec po nadějném průběhu jara spodní šestce vyhne, ale teď si tím tak jistý není. Může za to nedělní výprask 1:5 v Českých Budějovicích, kterým seveřané vyrovnali svoji nejvyšší porážku v sezoně. Dvě kola před koncem základní části jsou desátí, jen dva body od ligového podpalubí. „Chtěli jsme mít trochu klid, ale nepovedlo se,“ smutně poznamenal jablonecký trenér David Horejš.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jabloneckému trenérovi Davidu Horejšovi jeho první návrat do Českých Budějovic v roli soupeře nevyšel, Dynamo jeho tým smetlo 5:1.

Článek

Pátý tým jara (Jablonec) šel proti partě, která v lize prohrála třikrát za sebou a před zápasem byla třetí od konce (Budějovice). Jenže na hřišti to bylo přesně opačně, role se prohodily. Dynamo si vychutnalo nejlepší zápas sezony a nevýrazní Horejšovi chlapci dělali komparz.

„Některé hráče jsem nepoznával," žasl Horejš, jenž do Jablonce loni přišel právě z Budějovic. „Víte, v čem byl největší rozdíl? My jsme si šli zahrát fotbal, zato Dynamo šlo vyhrát."

Jablonec v jarním prologu schytal debakl 1:5 na Slavii a mohlo se zdát, že naváže na mizerný podzim, ale pak se zvedl a posunul se do bezpečné prostřední skupiny. Nebyl daleko od elitní šestky, jenže přišla šňůra čtyř zápasů bez vítězství korunovaná nečekanou ránou na jihu.

„Naše hra mě zklamala. Že bychom Budějovice podcenili? To bychom si nedovolili. Dynamo nepatří tam, kde je. Na jaře porazilo Slavii, Baník i Bohemians a upozorňoval jsem kluky, že soupeř bude chtít odčinit poslední domácí porážku s Teplicemi. Nezachytili jsme začátek, prohrávali jsme souboje, nepohlídali jsme si standardky. Po poločase 0:3 jsme to už měli těžké," vykládal Horejš.

Čekali byste po pětigólové ostudě bouřku v kabině? Na fén prý nedošlo. Tady je Horejšovo vysvětlení: „Nechtěl jsem na hráče křičet. Spíš si musíme říct, proč jsme předvedli takový výkon a poučit se z toho."

Pohled do tabulky je pro Jablonec zase o něco nepříjemnější. Na šestou Olomouc, s kterou bude hrát doma ve středu, ztrácí šest bodů. Kromě Horejšova týmu jsou ve hře o sesazení Sigmy ještě tři lépe postavené týmy: Hradec Králové, Mladá Boleslav a Liberec. „V Budějovicích jsme dostali facku, ale snad na ni dokážeme zareagovat," doufal Horejš. Sám ví, že hodně těsno je i z druhé strany. Jablonec můžou v prostřední skupině vystřídat Baník, Budějovice, Brno či Teplice.

Reklama