Hlavní obsah

Postup do osmifinále: zelená fajfka. Museli jsme být trpěliví, líčil brazilský spasitel Casemiro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přezdívají mu Tank a na dresu s pětkou má jmenovku Casemiro. V pondělní bitvě se Švýcarskem nadupanou Brazílii nespasil nikdo z mladé ofenzivní letky, nýbrž čerstvý třicátník, defenzivní záložník a sváteční střelec. „Splnili jsme první cíl,“ spokojeně říkal Casemiro po výhře 1:0, která Brazilcům s předstihem vynesla postup do osmifinále.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Brazílie - ŠvýcarskoVideo: Česká televize

 
Článek

Dva zápasy, dvě výhry s nulou a jako bonus jisté play off. Brazílie přijela do Kataru jako jeden z hlavních kandidátů na titul a na rozdíl od dalších obrů už má v kapse místenku mezi nejlepších šestnáct.

„Po postupu z těžké skupiny se nám může ulevit," poznamenal Casemiro, jehož akurátní halfvolej z 83. minuty dal partii se Švýcarskem pointu.

Brazilcům to hlavně v první půli drhlo, na tribuně trnulo i několik legend. Ronaldo, Roberto Carlos, Cafú... Co jméno, to mistr světa. Jejich nástupcům dlouho chybělo víc lehkosti a kreativity, za celý první poločas měli jedinou tutovku. Fanoušci v aréně 974 i na sociálních sítích přemítali, jestli by to s ofenzivním lídrem Neymarem bylo lepší. Brazilská desítka kurýruje pochroumaný kotník a měla by chybět přinejmenším i v pátek proti Kamerunu.

„Švýcaři věděli, jak na nás, a museli jsme být hodně trpěliví," vyprávěl Casemiro s trofejí pro muže zápasu. Mimochodem, ještě před ním se trefil Vinícius Junior, jenže jeho gólu předcházel ofsajd odhalený videorozhodčím. „Naštěstí to nakonec vyšlo a poslední zápas ve skupině proti Kamerunu můžeme hrát v pohodě," řekl Casemiro.

A Švýcaři? „Bojovali jsme ze všech sil, přesto jsme remízu neudrželi. Zápas jsme nekontrolovali tak, jak jsme chtěli," litoval kouč Murat Yakin.

Ačkoliv jeho chlapci nestihli ani jednu střelu na branku a nenavázali na výhru nad Kamerunem, zatím nemusejí litovat, protože ve skupině G drží prozatímní druhé místo. Všechno rozhodne bitva se Srbskem, Švýcarsku by při pomoci Brazílie mohla stačit i remíza.

Reklama