Hlavní obsah

Anglický fotbalový klub Middlesbrough daruje výdělky ze vstupenek na zápas s Chelsea na humanitární pomoc Ukrajině

Již v sobotu v 18:15 vypukne na Riverside Stadium fotbalový zápas v rámci čtvrtfinále anglického poháru FA Cup mezi domácím Middlesbrough a londýnskou Chelsea. Middlesbrough na svém webovém portálu oznámilo, že veškeré výdělky ze vstupenek na toto utkání budou darovány na humanitární pomoc Ukrajině.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Ilustrační foto Riverside Stadium.

Článek

Ještě na začátku týdne nebylo jisté, zdali se zápas vůbec odehraje. Chelsea totiž požádala o odložení kvůli potížím s jejím vlastníkem Romanem Abramovičem, jemuž byl britskou vládou zmražen majetek. Zároveň nemohou Blues v současné chvíli prodávat vstupenky.

Middlesbrough ale jejich žádost zamítlo a londýnský klub se tak obrátil na anglickou fotbalovou asociaci FA s tím, aby se utkání hrálo bez fanoušků, takzvaně za zavřenými dveřmi.

Toto prohlášení rozhořčilo nejen předsedu Middlesbrough Stevea Gibsona, který nazval Chelsea prohnilým a odporným klubem, ale také fanoušky po celé Anglii, což způsobilo, že Blues svou žádost téměř okamžitě stáhli.

"Chelsea a integrita nepatří do jedné věty. Naši fanoušci, hráči, trenéři ani klub jako takový neudělali nic špatného. To snad mají být všechny zápasy, které Chelsea odehraje, za zavřenými dvěrmi jenom proto, že nemohou prodávat vstupenky? A proč? My za jejich a Abramovičovy problémy nemůžeme," uvedl Gibson pro The Telegraph.

Middlesbrough rovněž oznámilo, že s doručením peněz pomůže klubu člen parlamentu Andy McDonald.

Reklama

Související témata: