Hlavní obsah

Angličtí rozhodčí nerozumí pravidlům, Benítez vybouchl po zářezu v nastavení

Wolverhampton/Praha

Newcastle dostal hodně kontroverzní gól v závěru utkání. A následoval výbuch emocí! Španělský kouč Rafael Benítez zuřil po pondělní dohrávce 26. kola anglické Premier League mezi Wolverhamptonem a Newcastlem United. Svěřenci španělského kouče inkasovali vyrovnávací gól na 1:1 v páté minutě nastavení a ztratili slibně rozjetý zápas na hřišti soupeře. Gólu předcházel sporný moment na malém vápně. Píšťalka sudího se neozvala a Benítez si to s rozhodčími vyříkával přímo na hřišti. Poté se do sudích pustil i na tiskové konferenci.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Španělský kouč Rafael Benítez diskutuje s rozhodčími po sporném momentu ze závěru utkání 26. kola anglické Premier League mezi týmy Wolverhampton Wanderers a Newcastle United FC

Článek

Newcastle, který okupuje spodní patra tabulky anglické Premier League, mířil za vítězstvím na hřišti sedmého Wolverhamptonu, když v závěru vedl 1:0. Wolves se po tlaku ale přece jen dostali k poslednímu pokusu zvrátit nepříznivý výsledek. Vysoký centr Adama Traorého zamířil do pokutového území. Francouzský obránce Willy Boly při hlavičce doslova objal slovenského gólmana Martina Dúbravku kolem krku a jednoznačně mu zabránil v zákroku. Faul se ale nepískal a hráči ve žlutém se mohli radovat z vyrovnání.

„Nemám rád takové závěry, každopádně je třeba chránit brankáře. Já těm pravidlům v Anglii nerozumím, mohl bych říct hodně věcí, ale stejně se nic nezmění," uvedl na tiskové konferenci Španěl. Do diskuze s hlavním rozhodčím Grahamem Scottem se Benítez pustil bezprostředně i po závěrečném hvizdu přímo na hrací ploše.

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Obránce Wolverhamptonu Willy Boly a jeho kontroverzní obejmutí gólmana Martina Dúbravky z Newcastlu United těsně před vyrovnávacím gólem na 1:1 v páté minutě nastavení.

Fanoušci na Molineux Stadium bouřili a Benítez zuřil. Pro Wolverhampton to byl pátý gól v sezoně vstřelený v závěrečném nastavení. Tým z centrální části Anglie v této statistice drží prvenství.

Španělský trenér, jehož kariéra je ověnčena triumfem v Lize Mistrů, tentokrát neudržel nervy na uzdě. Bývalý trenér Valencie, Liverpoolu, Chelsea, Realu Madrid nebo Interu Milán dosáhl, krom zmiňovaného vítězství v milionářské soutěži s Liverpoolem, i na dva tituly v Evropské Lize a dva tituly v nejvyšší španělské soutěži Primera División. Přestože tím jeho výčet úspěchů zdaleka nekončí, veliké oblibě se u mnoha anglických fanoušků nikdy nedočkal. Zejména jeho angažmá v Chelsea skončilo neslavně. S Newcastlem v současnosti bojuje u dna Premier League a od sestupové pozice dělí jeho tým aktuálně jeden bod.

Reklama

Související témata: