Hlavní obsah

Anglie řeší kontroverzní moment. Kopačka do hlavy a nic se neděje?

O titulu už je dávno jasno, ale boj o evropské poháry v anglické Premier League zůstává dál napínavý. Důležité body v něm v úterním duelu s Leicesterem ztratil londýnský Arsenal, který však po remíze 1:1 cítil velkou křivdu.

Foto: Adam Davy, ČTK/AP

Kopl mě do hlavy a nic se neděje? diví se před rozhodčími fotbalista Arsenalu Shkodran Mustafi po zákroku Jamieho Vardyho z Leicesteru.

Článek

Arsenal, jemuž momentálně patří až sedmá příčka, přitom proti aktuálně čtvrtému Leicesteru začal dobře, když šel po brance Pierra-Emericka Aubameyanga do vedení.

Vše se ale obrátilo čtvrthodinu před koncem, kdy střídající Eddie Nketiah po pár minutách na hřišti trochu nešťastně složil Jamese Justina a rozhodčí Chris Kavanagh jej nakonec po dlouhém zkoumání videa vyloučil.

Přesilovku hostů využil v 84. minutě vyrovnávacím gólem kanonýr Jamie Vardy, který ale podle kouče Arsenalu Mikela Artety tou dobou už dávno neměl být na hřišti.

Narážel na moment ze závěru první půle, kdy Vardyho kopačka zajela do obličeje Shkodrana Mustafiho. K údivu hráčů a trenérů Arsenalu vyvázl Vardy bez trestu a sudí Kavanagh se ani nešel na střet podívat na videu.

„Dostal (Eddie Nketiah) červenou kartu, a přitom hráče pořádně neviděl, nechtěl nikoho zranit. Musíte pochopit, že je to pořád ještě mladý hráč. Ale červenou za to dostat mohl, v tom případě ale měl i Leicester hrát od 42. minuty v deseti. Pokud zkoumáme podobné zákroky na videu, musíme pak zkoumat všechny, protože tohle pak zásadně ovlivňuje zápasy," zlobil se Arteta.

Jeho protějšek Brendan Rodgers byl ohledně Vardyho zákroku opatrný. „Abych byl upřímný, ani jsem ten incident neviděl, takže mě ani nenapadlo si jej zpětně prohlížet. A co se týče Nketiaha. Nebyl v tom úmysl, ale nakonec z toho vznikl děsivý zákrok. Šlo to na koleno. Byla to jasná červená, sudí se rozhodl správně," kvitoval verdikt kouč Leicesteru.

Ani expert televize Sky Sports Jamie Redknapp neměl o posouzení Vardyho kontroverzního počinu jasno.

„Tohle by nám asi mohl říct jedině Vardy, jestli to udělal úmyslně, nebo ne. Sklouzl se a kopl ho pravou nohou. Vypadalo to ošklivě. Ale nemyslím, že jsem kdy hrál s někým, kdo chtěl někomu kopnout do obličeje, to vás podle mě nikdy ani nenapadne. Myslím, že to udělat nechtěl, na druhou stranu rozumím tomu, co štve Artetu," uvedl Redknapp.

Reklama

Související témata: