Hlavní obsah

Reading - Arsenal 5:7 PPArsenal předvedl největší obrat v dějinách Ligového poháru! Z 0:4 otočil na 7:5

Londýn
Aktualizováno

Neskutečný zápas viděli fanoušci v osmifinále anglického Ligového poháru. Fotbalisté Arsenalu předvedli v úterý v noci největší obrat v dějinách soutěže. Kanonýři v Readingu prohrávali už 0:4, ale nakonec slavili výhru 7:5 v prodloužení.

Foto: Kirsty Wigglesworth, Reuters

Radující se hrdina Arsenalu Theo Walcott zařídil třemi góly famózní obrat svého týmu.

Článek
Fotogalerie

„Tohle je asi jedno z největších vítězství v mé kariéře v Arsenalu. Prošli jsme z katastrofy až k záchraně naší pýchy. Nemůžete hrát za Arsenal a vzdát to - ať už je skóre jakékoliv," hlásil hrdě po velkolepém obratu kouč vítězů Arséne Wenger.

Reading prožil první poločas z říše snů. Po úvodní brance Jasona Robertse si dal Laurent Koscielny vlastní gól. Pak se prosadil Mikele Leigertwood a Noel Hunt hlavou poslal domácí do vedení 4:0, které ještě v poslední minutě úvodního dějství stačil snížit Theo Walcott.

„Hráči si o přestávce uvědomili, že nemůžou jít zpátky na hřiště a pokračovat ve stejném výkonu. Pořád jsme doufali, ale nevypadalo to, že bychom s tím mohli ještě něco udělat," přiblížil Wenger situaci Arsenalu po první půli.

Walcott se stal nakonec hlavním hrdinou vítězů. Po brankách Olivier Girouda a Koscielného zařídil těsně před závěrečným hvizdem, kdy už běžela pátá minuta nastaveného času, svému týmu prodloužení.

V něm poslal Arsenal do vedení Marouane Chamakh, ale v tom se probudili opět domácí, kteří zásluhou Pogrebňaka znovu srovnali. Když už divoký zápas směřoval k rozuzlení v podobě penaltového rozstřelu, udeřil ve 120. minutě znovu Walcott, jehož vítěznou trefu ještě potvrdil svým druhým gólem Chamakh.

Reading se tak stal prvním týmem v historii Ligového poháru, který dal pět gólů a zápas prohrál.

Anglický Ligový pohár - osmifinále
Reading - Arsenal 5:7 po prodloužení
Sunderland - Middlesbrough 0:1
Swindon - Aston Villa 2:3
Wigan - Bradford C. 0:0, 2:4 na penalty
Leeds - Southampton 3:0

Reklama

Související témata: