Hlavní obsah

Arsenal - Liverpool 2:0Arsenal s Rosickým ovládl bitvu s Liverpoolem, Chelsea ztratila

Londýn
Aktualizováno

Londýnský Arsenal porazil ve šlágru 10. kola Premier League Liverpool po brankách Cazorly a Ramseyho 2:0. V dresu vítězů odehrál 72 minut český záložník Tomáš Rosický. Kanonýři tak navýšili svůj náskok na čele tabulky na pět bodů. Druhá Chelsea totiž překvapivě prohrála v Newcastlu 0:2. Svěřenci trenéra Josého Mourinha přišli o sérii šesti vítězství ve všech soutěžích a utrpěli už druhou porážku v ligové sezóně. V ligovém pořadí tak jsou na třetí příčce.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Londýnský Aaron Ramsey zvyšoval v utkání s Liverpoolem v druhé půli na 2:0.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté londýnského mužstva ukazovali chuť po gólu už zkraje zápasu. Do vedení šli po situaci z 19. minuty, kdy Santi Cazorla nabíhal na Sagnův centr. Hlavičkou sice zamířil jen do tyče Mignoletovy branky, v následné dorážce už byl však úspěšný. Ve zbytku vyrovnaného poločasu už další branka nepadla.

Do zajímavé příležitosti ke gólu se dostal v prvních minutách druhého dějství Liverpool. Suárezova přihrávka Sturridge ve vápně ale nenašla. O chvíli později se ve dvou obrovských šancích po sobě ocitl Giroud z Arsenalu, ale se svým lobem a střelou z hranice vápna neuspěl. V 59. minutě ovšem vše napravil Aaron Ramsay, který po Özilově přihrávce na kraj šestnáctky vypálil kolem bránícího Tourého přímo pod břevno branky Liverpoolu.

V 72. minutě utkání odešel ze hřiště Rosický, který v základu nastoupil po minulém utkání prosezeném na lavičce náhradníků.

Liverpool svého soupeře sice v dalším průběhu přitlačil, nedosáhl ale ani na kontaktní gól. Arsenal tak má po výhře 2:0 v tabulce nejvyšší anglické fotbalové ligy 25 bodů. Na druhou Chelsea má pětibodový náskok.

Chelsea ztratila v s Newcastlem

V první půli nastřelila Chelsea na St. James' Parku dvakrát břevno, ale po přestávce to byla ona, komu bylo pořádně horko. Brankář Petr Čech se měl co otáčet. Nejprve konečky prstů zneškodnil obrovskou šanci Moussy  Sissoka, hned na to musel likvidovat nebezpečný volej Rémyho a vzápětí  vychytal dalekonosnou ránu Yoana Gouffrana.

Tři minuty poté už se ale stejný hráč radoval z gólu, když po přímém kopu Cabayeho nedal zblízka Čechovi šanci.  Když Eto´o ani Hazard nevyužili šance na vyrovnání, pečetil nakonec výhru Newcastlu v předposlední minutě Loic Rémy.

Čech tak vůbec poprvé v ligové sezóně inkasoval více než jeden gól. Útěchou mu alespoň může být, že odehrál 446. zápas za Chelsea a osamostatnil se tak na šestém místě klubových tabulek.

United vyhráli poprvé dvakrát v řadě, City se rozjelo

Manchester United přehrál Fulham jednoznačně 3:1 a po druhé výhře v řadě se jeho fotbalisté mohou radovat z vůbec první letošní vítězné série. United rozhodli o svém vítězství už po dvaceti minutách utkání, kdy vstřelili dvě rychlé branky.

V 18. minutě měl sice Berbatov z Fulhamu na noze vyrovnání, ale svou šanci neproměnil. Manchester poté díky brankám Rooneyho a Van Persieho odskočil na tříbrankový rozdíl. Utkání už si vzít nenechal. Zápas ale na straně United nedohráli Cleverley a Rafael.

Hráči City rozjeli mohutnou ofenzivu už zkraje zápasu. Norwich jim vzdoroval jen do 16. minuty. Po střele Agüera si totiž míč srazil do branky Johnson. O pár momentů později zvýšil na 2:0 David Silva, poté se trefil Nastasić, a zdálo se, že je hotovo. Manchester šel odpočívat s čtyřgólovým vedením. Nepolevil však ani ve druhé půli, kdy jeho fotbalisté upravili třemi zásahy skóre na konečných 7:0.

Dva góly v zápase dal Sergio Agüero. Citizens jsou po výhře v tabulce čtvrtí, Norwich je třetí od konce na sestupové pozici.

Brankář Begovič dal v Anglii jeden z nejrychlejších gólů

Gólman Stoke Asmir Begovič v zápase se Southamptonem, který skončil 1:1, vstřelil jeden z nejrychlejších gólů Premier League. Bosňan se dostal k míči záhy po úvodním hvizdu, načež poslal na druhou starnu hřiště dlouhý nákop, jímž soupeřova brankáře Boruce překonal.

„Je to super pocit, ale šlo o šťastnou náhodu. Je mi líto Artura Boruce, brankář pak nevypadá zrovna dobře, proto jsem ani nechtěl slavit. Rád ale další branky přidám," řekl Begovič. Míč skončil v brance po vysokém odrazu z prostoru před vápnem. Jeho cestu do sítě patrně podpořil i rozmarný vítr.

Nejrychlejší branku v historii ligy vstřelil Ledley King z Tottenhamu. V roce 2000 jí proti Bradfordu dosáhl za deset vteřin.

Český obránce Ondřej Čelůstka při prohře svého Sunderlandu s Hullem 0:1 neodehrál ani minutu.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Arsenal - Liverpool 2:0 (19. Cazorla, 59. Ramsey)
Newcastle - Chelsea 2:0 (68. Gouffran, 89. Rémy)
Fulham - Manchester United 1:3 (65. Kacaniklic - 10. Valencia, 20. Van Persie, 22. Rooney)
Hull - Sunderland 1:0 (25. vlastní Cuéllar)
Manchester City - Norwich 7:0 (16. vlastní Johnson, 20. Silva, 25. Nastasič, 36. Negredo, 60. Touré, 71. Agüero, 86. Džeko)
Stoke - Southampton 1:1 (1. Begovič - 42. Rodriguez)
West Bromwich - Crystal Palace 2:0 (44. Berahino, 83. McAuley)
West Ham United - Aston Villa 0:0

Reklama