Hlavní obsah

Arsenal - Sunderland 0:0Arsenalu Van Persie chybí, v úvodním kole Premier League nedokázali Kanonýři vstřelit gól

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu budou hledat střelce. Po odchodu útočníka Robina van Persieho se nenašel žádný hráč „Kanonýrů“, který by dokázal vstřelit gól. Hlavně proto svěřenci Arséna Wengera remizovali v úvodním utkání Premier League proti Sunderlandu 0:0. Ještě horší vstup do soutěže mají za sebou fotbalisté Liverpoolu, kteří inkasovali na hřišti West Bromwiche třikrát a prohráli 0:3.

Foto: Toby Melville, Reuters

Abou Diaby z Arsenalu lituje neproměněné šance v utkání proti Sunderlandu.

Článek

Bez Robina Van Persieho, který přestoupil do Manchesteru United, nastoupil Arsenal do prvního zápasu Premier League. Na hřišti chyběl také zraněný český záložník Tomáš Rosický. Trenér „Gunners" Arséne Wenger poslal do základní sestavy hned dvě letní posily. Útočníka Lukase Podolského a Santi Cazorlu.

Španělský fotbalista na sebe upozornil už v páté minutě, když gólmana Sunderlandu Mignoleta vystrašil povedenou ranou zpoza velkého vápna. V té době už ale mohl Arsenal prohrávat, jejich gólman Szczesny zlikvidoval šanci McLeana.

Cazorla na sebe upozornil znovu v 18. minutě, když po akci rychlíka Gervinha na levé straně pálil důrazně, ale vedle branky Sunderlandu. Přesnou mušku měl naopak Diaby, když střílel po zemi k pravé tyči, Mignolet však výborně zasáhl.

Podolského vystřídal Giroud

Skórovat mohl i Podolski, jehož těsně před koncem úvodního dějství našel Walcott přihrávkou zevnitř pokutového území. Do Němcovy rány ale vpadli dva obránci "Černých koček" a odvrátili míč na roh. Podolski opustil v 65. minutě hřiště, aby na něj pustil třetí posilu týmu Oliviera Girouda.

Tlak Arsenalu ve druhé půli sílil, do vážných příležitostí se však svěřenci Arséna Wengera propracovávali zřídkakdy. Do velké šance se dostal v 82. minutě Giroud, jehož skvěle vysunul Cazorla. Francouz ale k nevoli trenéra Wengera minul.

Liverpool na úvod prohrál

Liverpool s novým trenérem Brendanem Rodgersem se v úvodním utkání představil na trávníku West Bromwiche Albion. Liverpool touží vynahradit fanouškům loňskou sezónu, v níž si mohl nechat jen zdát o předních příčkách. Ale na vstup do letošní sezóny nebudou Reds vzpomínat v dobrém.

V závěru první půle se prosadil Zoltan Gera a Liverpool prohrával. V 59. minutě dostal navíc obránce hostů Agger červenou kartu a sudí navíc odpískal pokutový kop. Ten sice Shane Long neproměnil, ale už o tři minuty později sudí Phil Dowd odpískal další penaltu ve prospěch domácích. Peter Odemwingie nezaváhal. Na konečných 3:0 zvýšil v 77. minutě Lukaku, u jehož branky asistoval Ridgewell.

Neúspěšný vstup do sezóny zažil také Tottenham, který v letní přestávce začal trénovat někdejší kouč Chelsea André Villas-Boas. Na hřišti Newcastlu sice dokázali "Kohouti" díky Defoeově střele vyrovnat na 1:1, rozhodující gól zazanemal z pokutového kopu Ben Arfa. Newcastle zvítězil nad Tottenhamem 2:1.

Úvodní zápasy Premier League nebyly na góly skoupé. Pět gólů nasázeli hráči Swansea do sítě Queens Park Rangers - dvakrát se prosadili Michu a Dyer. Dva góly vstřelil také Petrič z Fulhamu. Londýnský celek zvítězil nad Norwichem taktéž 5:0.

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:
Arsenal - Sunderland 0:0
Fulham - Norwich 5:0 (41. a 54. Petrič, 26. Duff, 66. Kacaniklic, 87. Sidwell z pen.)
QPR - Swansea 0:5 (8. a 53. Michu, 63. a 71. Dyer, 82. Sinclair)
Reading - Stoke 1:1 (90. Le Fondre z pen. - 34. Kightly)
West Bromwich - Liverpool 3:0 (43. Gera, 64. Odemwingie z pen., 77. Lukaku)
West Ham United - Aston Villa 1:0 (40. Nolan)
Newcastle - Tottenham 2:1 (55. Ba, 80. Ben Arfa z pen. - 76. Defoe)

Reklama

Související témata: