Hlavní obsah

Bez Davida Luize jsme silnější, překvapil Mourinho

Londýn

Z brazilského fotbalisty Davida Luize se stal po přestupu z Chelsea do Paris Saint-Germain nejdražší obránce světa, trenér Chelsea José Mourinho se však nebojí, že by jeho Blues utrpěli významnou ztrátu. Dokonce prohlásil, že je bez Luize jeho tým silnější než v minulé sezóně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce David Luiz přestoupil do PSG, Chelsea ho ale prý postrádat nebude.

Článek

Za sedmadvacetiletého Luize zaplatilo Paris Saint-Germain v letní přestávce úctyhodných 50 miliónů liber (přes 1,7 miliardy korun).

Mourinho ale Luizův odchod nijak nedramatizuje, na hřišti ho prý postrádat nebude. „Jako stopera určitě ne. Hlavní volbou na tento post byli i v minulé sezóně John Terry a Gary Cahill," prohlásil pro Daily Mail Special One, který Luize využíval jako obranný štít v záložní formaci. V té podle Portugalce odváděl dobré služby zejména v Lize mistrů. „Ale v této sezóně už v Champions League může hrát Matič, takže to pro nás není ztráta," dodal.

Řady Chelsea posílil před novým ročníkem Španěl Cesc Fábregas, jemuž hodlá Mourinho ušít hru Blues na míru. „Po příchodu Fábregase budeme měnit styl naší hry. Jeho příchod bylo něco, co jsme vážně potřebovali," pochvaluje si jednapadesátiletý trenér.

A ještě jednou se ohlédl za odchodem kudrnatého Brazilce. „David pro nás odvedl důležitou práci, vždycky to byl dobrý profesionál a z lidského hlediska ho budeme postrádat," přiznal Mourinho. „Ale z fotbalového pohledu věřím, že máme silnější tým než v minulé sezóně," dal na srozuměnou, že se Chelsea bez Luize hravě obejde.

Myslíte si, že je David Luiz nejlepším defenzivním hráčem světa?
Ano
8,7 %
Ne
91,3 %
Celkem hlasovalo 15288 čtenářů.

Reklama

Související témata: