Hlavní obsah

Bod s Bournemouthem Moyes bere. Opustí však West Ham další hvězda?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstup do nové sezony se fotbalistům West Hamu podařil tak napůl. Trenér David Moyes je s remízou v 1:1 v prvním kole Premier League na hřišti Bournemouthu spokojený, mrzí ho však, že Kladiváři neudrželi vedení a dostali tak trochu smolný gól, ke kterému se nešťastnou tečí přimotal český záložník Tomáš Souček. Daleko větší vrásky má však pravděpodobně z možného odchodu další své hvězdy, rušno je kolem záložníka Lucase Paquety.

Foto: Paul Childs, Reuters

Záložník West Hamu Lucas Paquetá (10) střídá v závěru utkání s Bournemouthem, na trávník jde Maxwel Cornet. Vše deleguje trenér David Moyes (uprostřed).

Článek

„Jejich hráč to zkusil z dálky, trefil patu Tomáše a od ní se míč odrazil do cesty skórujícímu Solankemu. Kromě toho jsme většinu akcí soupeře zvládli. Hra byla dost vyrovnaná a moc se toho v ní neudálo. Jen jsem doufal, že se nám podaří udržet stav 1:0. Nepovedlo se," hodnotí utkání Moyes.

„Snažím se, abychom hráli lépe, a doufám, že to přijde. Měli jsme často míč, pracovali jsme, snažili se hrát aktivně a zlepšovat se v určitých situacích. Některé prvky byly opravdu velmi dobré. Jsme rádi, že jsme výjezd do Bournemouthu zvládli, tady to nikdy nebude jednoduché," dodává 60letý kouč, jenž kromě Součka postavil do základní sestavy také krajního obránce Vladimíra Coufala.

Kladiváři se musí popasovat s letním odchodem svého kapitána Declana Rice do Arsenalu a zdá se, že nahradit muže, za něhož dostali 116,6 milionu eur (více než 2,8 miliardy korun), bude těžší, než se čekalo. Pomoci by měl příchod Jamese Warda-Prowse, Premier League ostříleného mistra v zahrávání přímých kopů.

Obranu pak má vyztužit Harry Maguire. „Nemluvíme veřejně o hráčích, kteří jsou stále v jiných klubech, a doufám, že ostatní dělají totéž. Ward-Prowse má za sebou zatím lékařskou prohlídku. Nemůžu vám říct, jestli je to nějak dál," komentuje Moyes. Cenovka obou posil by se měla pohybovat kole třiceti milionů liber (cca 850 milionů korun).

Po podpisu Edsona Álvareze se bude jednat o druhou a třetí novou letní tvář v kádru West Hamu. Jenže v jednání je také jeden velký odchod. Manchester City začíná čím dál více usilovněji kroužit kolem záložníka Lucase Paquety. Úvodní nabídka, údajně ve výši 70 milionů liber, byla ze strany Londýňanů okamžitě shozena ze stolu.

Foto: Paul Childs, Reuters

Marcos Senesi (25) z Bournemouthu a Tomáš Souček z West Hamu.

Částka se prý vůbec nepřibližuje představám West Hamu. „Tuto otázku bych musel nechat bez odpovědi, protože nevím, jak to dopadne," řekl Moyes na dotaz, kolik by tedy klub chtěl za 25letého Brazilce vyinkasovat. Potvrdil však, že první zamítnutá nabídka opravdu dorazila.

V anglických médiích se dokonce objevily informace, že Paquetá už se s Manchesterem dohodl na osobních podmínkách, a čeká se tedy jen na kroky West Hamu. Součástí obchodu by mohl být 21letý Cole Palmer, jenž má aktuálně v nabitém kádru Citizens velmi těžkou pozici.

Pokud se kluby nedohodnou, transfer se může uskutečnit klidně za rok, kdy vejde v platnost Paquetova výstupní klauzule ve výši 85 milionů liber. Zatím tedy Brazilec kope za West Ham, proti Bournemouthu nastoupil. Moyes oceňuje, že jeho svěřenec není tolik roztěkaný, aby nemohl podat odpovídající výkon.

Reklama