Hlavní obsah

Čech si zachytal na stadiónu Yankees, teď se těší na Beckhama s Henrym

New York

Ameriku si vychutnává, během svého působení v Chelsea vyrazil na letní turné za moře již popáté. „Mám to tady rád,“ říká brankář české fotbalové reprezentace Petr Čech. V prvním utkání proti Seattlu (4:2) ještě odpočíval, a tak si premiéru v nové sezóně odbyl až v nedělním duelu proti Paris Saint Germain (1:1). Chelsea teď míří do Philadelphie k utkání s výběrem americké MLS.

Foto: Elaine Thompson, ČTK/AP

Petr Čech na tréninku během amerického turné Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Netradiční fotbalové prostředí českého gólmana nadchlo. Proti Paris Saint Germain si zachytal na baseballovém stadiónu New York Yankees.

„Bylo vyprodáno a lidi vytvořili parádní kulisu. Člověku pak ani nepřijde, že je to jen přátelák," libuje si Petr Čech na svém webu.

Nastoupil v základní sestavě a odchytal 62 minut, pak ho vystřídal Turnbull. „Byl to zápas dvou poločasů. První se nám úplně nepovedl, ale ve druhém to bylo daleko lepší a zaslouženě jsme vyrovnali. Saint Germain je fakt dobrý tým a celkově to bylo slušné utkání," řekl Čech, který za stavu 0:0 chytil velkou šanci Lavezziho, nové posily PSG. „Gól, který jsme dostali, byla dorážka po střele do tyče," dodal po zápase proti týmu, který vede bývalý kouč Chelsea Carlo Ancelotti.

Fotbalisté Blues se před zápasem setkali s Mariano Riverou, panamskou baseballovou hvězdou New York Yankees. „Tento stadión je přímo ikonický. Yankees jsou nejlepším baseballovým klubem, a tak je úžasné, že jsme si tady spolu s Paris Saint Germain mohli zahrát - jako první fotbalové týmy," poukázal Čech.

Výprava Chelsea se během pondělí přesouvá do Philadelphie, kde se vítěz Ligy mistrů ve středu utká s výběrem americké MLS, za který budou hrát např. Beckham nebo Henry.

Chelsea - Paris Saint Germain 1:1 (0:1)
Branky: 82. Piazon – 29. Nene. Diváci: 38 202.
Sestava Chelsea: Čech (62. Turnbull) - Hutchinson (62. Chalobah), Cahill (62. Terry), David Luiz (46. Ivanovic), Ferreira (62. Cole) - Mikel (62. McEachran), Lampard (46. Essien) - Kakuta (46. Ramires), Hazard (62. Malouda), De Bruyne (46. Marin) - Lukaku (62. Piazon).

Reklama

Související témata: