Hlavní obsah

Čech varoval marně. Mata si postěžoval: Vyhazov Di Mattea ukazuje, jak je fotbal nespravedlivý

Londýn

Současný kapitán fotbalové Chelsea Petr Čech v pondělí vyzval své spoluhráče, aby přestali s nářky nad vyhazovem kouče Roberta Di Mattea a příchodem jeho nástupce Rafaela Beníteze. „Zvykněte si, nebo můžete jít,“ vzkázal. Týmový kolega Juan Mata si však jeho slova příliš k srdci nevzal.

Foto: Darren Staples, Reuters

Obránce Billy Jones z týmu West Bromwich Albion sleduje Juana Matu z Chelsea, který se snaží zasáhnout míč.

Článek

Španělský záložník se nechal slyšet, že odvolání Di Mattea ukazuje „jak je fotbal krutý a nespravedlivý". Italský kouč vyhrál během necelé sezóny s Chelsea Anglický pohár a Ligu mistrů, přesto jej minulý týden majitel klubu Roman Abramovič po výprasku od Juventusu v Lize mistrů odvolal.

„Roberto s námi vyhrál dvě trofeje za pouhých devět měsíců, což je docela těžký úkol. Nemělo by se zapomínat na to, čeho dosáhl. Jenže byl vyhozen. Takhle krutý a nespravedlivý fotbal je," postěžoval si Mata novinářům.

Na oslavy nikdy nezapomene

"Ještě před šesti měsíci jsme oslavovali vítězství v Champions League," připomínal španělský reprezentant triumf, na nějž příznivci Blues dlouho marně čekali.

„Navždy si budu pamatovat tu radost, kterou prožívali naši fanoušci poté, co jsme vyhráli FA Cup a Ligu mistrů. Vidět ty nacpané ulice tisícovkami lidí, jak slaví trofeje s týmem, na to nikdy nezapomenu," svěřil se Mata.

Na adresu Di Mattea nešetří superlativy a nepochybuje, že s úspěchy, na které v krátké době dosáhl, si Ital najde brzy nové trenérské angažmá.

„Je to skvělý kouč a navíc legenda Chelsea. Lidé si ho velmi oblíbili. Jsem si jistý, že brzy bude znovu trénovat," dodal Mata.

Reklama

Související témata: