Hlavní obsah

Chelsea rozzuřila Feyenoord kvůli patnáctiletému hráči. Ničí trh volá Beenhakker

LONDÝN

Sportovní ředitel Feyenoordu Leo Beenhakker reagoval velmi rozzlobeně poté, co londýnská Chelsea odlákala z nizozemského klubu talentovaného teenagera Nathana Akeho na Stamford Bridge, kam má patnáctiletý obránce odejít za zhruba 230 tisíc liber (necelých sedm miliónů korun).

Článek

Chelsea se tak podařilo získat velmi ceněného mladíka, o kterého usilovala řada předních evropských klubů včetně Manchesteru City. Ake má podepsat profesionální smlouvu v den svých šestnáctých narozenin v únoru příštího roku.

Beenhakkerovi se vůbec nelíbí, jakým způsob tato a jiné podobné transakce probíhají. „Rozčiluje mě, že nadějný hráč odejde takovýmto způsobem. Kluby anglické Premier League tímhle chováním ničí trh. Ostatní evropské kluby takhle nejednají, to je ale Angličanům úplně fuk,“ zlobil se bývalý kouč Realu Madrid.

„Pro Feyenoord je to pochopitelně špatná zpráva. Nemůžeme nic dělat proti tomu, že přijde cizí klub a podepíše smlouvu s naším dorostencem,“ pokračoval sportovní ředitel Feyenoordu.

Ake se tak zařadí do seznamu dalších mladých hráčů z celé Evropy, které Chelsea díky scoutingu získala, jakými jsou například Patrick van Aanholt, Jeffrey Bruma, Fabio Borini, Jacopo Sala a Gael Kakuta.

Kakutův příchod z Lens v roce 2007 skončil pro Chelsea zákazem přestupů. Londýnský celek odmítá, že by něco podobného mohlo nastat v případě Nathana Akeho. „Feyenoord jsme o našich úmyslech podrobně informovali a dosáhli jsme s ním dohody,“ sdělil tiskový mluvčí Chelsea.

Reklama

Související témata: