Hlavní obsah

Chelsea v slzách, zemřel její dlouholetý člen. Smutní i legenda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglická Chelsea ve středu potvrdila smutnou zprávu. Zemřel dlouholetý kustod její fotbalové akademie Eric Asiedu. Jeho náhlá smrt zasáhla i legendu Blues Johna Terryho. „Srdcervoucí zpráva, ŠÉFE, budeš nám velmi chybět,“ napsal na svém Twitteru.

Foto: @JohnTerry26, Twitter

Dlouholetý kustod akademie Chelsea Eric Asiedu.

Článek

Kustodi jsou velmi důležitou součástí týmů, možná větší, než si myslíme. Plní roli opatrovníků a zpovědníků, podpoří vás, když se vám nedaří. Proto náhlá smrt Erica Asiedu, který působil u akademie Blues od roku 2013, klub velmi zasáhla.

„Vždy přišel do práce s nakažlivým úsměvem a nádhernou pozitivitou. Bude nám všem velmi chybět a bolest z jeho náhlého odchodu pocítí mnozí z nás," napsal klub ve svém oficiálním prohlášení.

„Eric, který byl s láskou přezdíván jako ŠÉF, se snažil o to, aby si vytvořil silné vztahy s těmi, s nimiž pracoval ve věkové skupině do 18 let," píše dále. „Byl starostlivým mentorem a důvěrníkem hráčům, kteří dělali své první váhavé kroky do světa velkého fotbalu," nešetří klub chválou na muže, jenž byl nedílnou součástí jejich akademie v Cobhamu.

Lítost vyjádřil i bývalý dlouholetý kapitán Chelsea John Terry nebo Callum Hudson-Odoi, který v akademii působil. „Pomohl jsi mi během dospívání v akademii a byls víc než kustod, byls muž s dobrým srdcem, který chtěl pro každého jen to nejlepší," stálo v jeho srdceryvném vzkazu do nebe.

Zarmoucen byl i šéf rozvoje mládeže Neil Bath. „Jsme naprosto šokováni a zničeni, když slyšíme o Ericově odchodu," uvedl s tím, že Asiedu byl jedním z klíčů k rozvoji a udržení úspěšné kultury akademie.

Reklama

Související témata: