Hlavní obsah

Chelsea vyfoukla Tottenhamu brazilskou hvězdu Williana

Londýn

Trenér Mourinho má pro svou Chelsea další posilu. Z Machačkaly do londýnského klubu míří brazilský ofenzivní záložník Willian, který ještě v půli týdne koketoval s konkurenčním klubem z Premier League, Tottenhamem. Blues ale městského rivala předčili a uskutečnili tak svůj zatím nejdražší letní nákup.

Foto: Sport.cz

Willian nakonec z Machačkaly nezamíří do Tottenhamu, ale do Chelsea.

Článek

Pětadvacetiletý brazilský fotbalista ve středu v Tottenhamu absolvoval zdravotní prohlídku a zdálo se, že tam logicky podepíše smlouvu. Nakonec ho však ulovila Chelsea, která na konci týdne o Williana projevila zájem.

Podle informací webových stránek britské BBC se Blues zajímali o záložníka už od roku 2011. Ruský klub Anži Machačkala, který kvůli finančním problémům musela v létě opustit řada hráčů, podle dostupných informací k prodeji svolil po předložení 30 miliónů liber (bezmála 900 miliónů korun).

Willian Borges da Silva před svým stěhováním do Anglie v Machačkale strávil pouhý půlrok. Předtím nastupoval pět let za Šachtar Doněck, s kterým v roce 2009 vyhrál Pohár UEFA (dnes Evropská liga).

„Vždy usilujeme o zvyšování kvality týmu a před žádnou možností, která by nám k tomu mohla pomoci, nezavíráme dveře," komentoval trenér Chelsea José Mourinho Willianův přestup.

Před Willianem Chelsea v probíhajícím přestupovém období koupila německého útočníka Andrého Schürrleho a nizozemského středopolaře Marka van Ginkela.

Reklama

Související témata: