Hlavní obsah

Cirkus nejvyššího kalibru. PSG se zlobí na neprofesionální chování Chelsea na přestupovém trhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadalo to jako hotová věc. Hakim Zijach měl po nepříliš povedeném dvou a půlročním působení v Chelsea nabrat směr Paříž a na jaře hostovat po boku Lionela Messiho či Neymara v Paris Saint-Germain. Z celé akce ale kvůli neprofesionálnímu počínání londýnského celku sešlo, což pořádně rozzuřilo vedení PSG. Dle britského portálu The Athletic dokonce anonymní zdroj, blízký vedení klubu, označil Chelsea za „cirkus nejvyššího kalibru“.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Hakim Zijach v duelu Chelsea proti Crystal Palace.

Článek

Zijach v Paříži v úterý i úspěšně prošel zdravotní prohlídkou a nevypadalo to, že jeho působení ve Francii by mělo cokoliv bránit. Podle informací žurnalisty Bruna Solomona ale Chelsea hned třikrát poslala špatné dokumenty, kvůli čemuž nakonec nemohla být smlouva s marockým ofenzivním středopolařem podepsána do půlnoční uzávěrky přestupů.

Důvodem pro lhostejnost Chelsea ohledně Zijacha byl prý příchod Argentince Enza Fernándeze, který včera na Stamford Bridge podepsal dlouholetý kontrakt. Chelsea za nejlepšího mladého hráče posledního mistrovství světa vysázela Benfice Lisabon 120 milionů euro, 22letý záložník se tak stal nejdražším hráčem v historii Premier League.

I Benfika si ale během jednání o Fernándezově přesupu stěžovala na přístup Chelsea. Podle trenéra portugalského mužstva Rogera Schmidta počátkem ledna oznámila, že zaplatí výstupní klauzuli, a následně začala vyjednávat o snížení ceny ve chvíli, kdy již samotný hráč chtěl přestoupit. „Takhle by se kluby neměly chovat, pokud si chtějí udržet dobré vztahy," hořekoval německý kouč.

Londýnský celek nakonec výstupní klauzuli zaplatil a Fernándeze přivedl, jednání o Zijachově odchodu ale kvůli tomu nevěnoval dostatečnou pozornost. Teď se bude muset minimálně půl roku vyrovnávat nejen se značně frustrovaným Maročanem, který se do Paříže prý vyloženě těšil, ale také s jeho poměrně štědrým platem ve výši 100 tisíc euro týdně, o který by se v případě dokončení hostování staralo PSG.

Reklama

Související témata: