Hlavní obsah

Co se s tebou děje? ptal se fanoušek miliardové posily Chelsea. Ukrajinec ho vyzval na souboj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když loni v lednu přišel do fotbalové Chelsea za částku, s bonusy dosahující 88,5 milionů liber (přes 2,5 miliardy korun), asi si představoval pohodovější první rok v novém angažmá. Křídelník Michajlo Mudryk podobně jako celý tým, očekávání ani zdaleka nenaplňuje. Navíc poměrně rázně reaguje i na kritiku fanoušků. Jednoho z příznivců Blues, nespokojených s jeho výkony, totiž vyzval k souboji jeden na jednoho v kopané. O deset tisíc liber, tedy asi tři sta tisíc korun.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Křídelník Chelsea Mychajlo Mudryk

Článek

Konverzace mezi Mudrykem a fanouškem Fedorem Makarovem vypadá spíše jako vystřižená ze seriálu, který si z fotbalistů střílí. Dobře, Makarov nenapsal Ukrajinci nic pěkného. Ale každý expert na PR by v dané situaci zřejmě radil, že nejlepší by bylo mlčet. Navíc vzhledem k výsledkové bídě ambiciózního mužstva, které se nachází až na jedenácté příčce Premier League.

„Co se s tebou k*rva děje? Vypadáš, jako bys zapomněl hrát fotbal. Něco se musí změnit. Možná potrénuj situace jeden na jednoho. Pokaždé, když nastoupíš, to vypadá, jako bychom měli o hráče méně,“ vzkázal rozhozený fanda Chelsea Mudrykovi po středeční prohře 1:4 s Liverpoolem.

Po další porážce, tentokráte nedělní s Wolverhamptonem, jemuž Blues podlehli 2:4, se Makarov dočkal reakce. Nikterak přívětivé. „Tak si pojď zahrát proti sobě. O deset tisíc liber,“ odpověděl Mudryk, který proti Wolves stihl za devatenáct minut na place nahrát na gól.

Konverzace pokračovala. „Kámo, klidně ti dám ze svého peníze, jakmile skóruješ,“ napsal fanoušek. Když se jej Mudryk poté dotázal, zdali je dobrý ve fotbale, diskuzi uzavřel Makarov výmluvně. „Prosím, dej za nás gól.“

Což o to, Mudrykovi se pár branek v barvách londýnského celku již vstřelit podařilo. Konkrétně tři ligové plus jedna pohárová. Daleko více než na hřišti na sebe ale upozorňuje mimo něj.

V únoru 2023, tedy chvilku po podpisu dlouhodobé smlouvy s Chelsea, se omlouval za video na sociální síti TikTok. V jednom ze svých dřívějších videí totiž rty reprodukoval píseň, v níž zaznělo hanlivé urážení černochů, v anglicky mluvících zemích nepřípustný „N-word“. O tři měsíce později pak v posilovně natáčel staršího muže, který při cvičení nevědomky ukázal část zadnice, a pořízený záznam přidal na svůj Instagram. Proti čemuž se důrazně ohradilo několik známých tváří fitness komunity.

Jedna z nich, Joey Swoll, vznesla na adresu ukrajinského fotbalisty otázku. Naprosto totožnou, jako ve své zprávě nespokojený fanoušek. „Co se s tebou k*rva děje?“ ptal se tehdy…

Reklama

Související témata: