Hlavní obsah

West Ham - Manchester City 2:2Coufalův vlastní gól uchránil Manchester City od porážky

Fotbalisté Tottenhamu v předposledním kole anglické ligy doma porazili 1:0 Burnley a posunuli se na čtvrté místo, zaručující start v základní skupině Ligy mistrů. Vedoucí Manchester City bral bod na hřišti West Hamu za remízu 2:2. Citizens prohrávali 0:2 a zdálo se, že si ještě zkomplikují cestu za mistrovským titulem. Nakonec ale dosáhli na remízu 2:2, když k tomu favoritovi pomohl vlastním gólem český reprezentant Vladimír Coufal.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Obránce West Hamu United Vladimír Coufal si vstřelil v utkání s Manchesterem City vlastní gól. Duel pak skončil nerozhodně 2:2.

Článek
Fotogalerie

Dvougólový náskok West Hamu v prvním poločase zařídil Jarrod Bowen. V této sezoně zaznamenal 18 soutěžních branek a překonal klubový rekord Paola Di Cania. City po přestávce domácí tým zatlačilo a už krátce po přestávce snížil Jack Grealish. V 69. minutě obhájce vyrovnal, když si Coufal do vlastní branky srazil centr Rijáda Mahrize.

Čtyři minuty před koncem mohl manchesterský celek dokonat vítězný obrat poté, co rozhodčí nařídil v jeho prospěch penaltu. S Mahrizovým pokusem si však poradil brankář West Hamu Lukasz Fabiaňski.

Manchester City je nyní na prvním místě o čtyři body před Liverpoolem, Citizens do konce Premier League čeká ještě duel s Aston Villou. Liverpool bude hrát ještě dvě utkání, Reds by se proto náramně hodilo, kdyby konkurent ztratil všechny body, to se však nestalo.

Na čtvrté místo, které jako poslední zaručuje start v Lize mistrů, se po výhře 1:0 nad Burnley posunul Tottenham. O vítězství londýnského celku rozhodl z penalty v sedmé minutě nastavení prvního poločasu Harry Kane.

Tottenham tak má na čtvrté příčce náskok dvou bodů před pátým Arsenalem, který však proti Newcastlu nastoupí až v pondělí.

Burnley, kde působí momentálně dlouhodobě zraněný český útočník Matěj Vydra, si porážkou zkomplikovalo boj o záchranu. Na 18. místě ho od příček zaručujících udržení dělí jeden bod, oproti soupeřům má však zápas k dobru.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Tottenham - Burnley 1:0 (45.+7 Kane z pen.)
Aston Villa - Crystal Palace 1:1 (69. Watkins - 82. Schlupp)
Leeds - Brighton 1:1 (90.+2 Struijk - 21. Welbeck)
Watford - Leicester 1:5 (6. Pedro - 21. a 70. Vardy, 46. a 86. Barnes, 18. Maddison)
West Ham United - Manchester City 2:2 (24. a 45. Bowen - 49. Grealish, 69. vlastní Coufal)
Wolverhampton - Norwich 1:1 (55. Nouri - 37. Pukki)
Everton - Brentford 2:3 (10. Calvert-Lewin, 45.+2 Richarlison - 37. vlastní Coleman, 62. Wissa, 64. Henry).

Reklama

Související témata: