Hlavní obsah

Čtyřgólový De Bruyne v Manchesteru City přivítal Haalanda imitací jeho oslavy

Záložník Kevin De Bruyne, který ve středu čtyřmi brankami rozhodl o vítězství fotbalistů Manchesteru City 5:1 nad Wolverhamptonem a lídry tabulky přiblížil k obhajobě anglického titulu, stylově přivítal letní posilu Erlinga Haalanda. Belgický reprezentant po završení hattricku napodobil gólovou oslavu norského kanonýra.

Foto: Peter Powell, Reuters

Kevin De Bruyne (vpravo) oslavuje třetí gól v utkání s Wolverhamptonem.

Článek

De Bruyne ve středeční dohrávce 33. kola nastřílel tři góly do 24. minuty a zaznamenal třetí nejrychlejší hattrick od začátku utkání v historii Premier League. Po třetí trefě roztáhnul ruce a imitoval Haalandovu meditační pózu, i když na rozdíl od útočníka Dortmundu zůstal stát a nešel do tureckého sedu. V 60. minutě ještě De Bruyne zvýšil na 4:1 a jednoznačný triumf hostů dokonal v závěru Raheem Sterling.

"Udělal jsem tu oslavu, protože jsem dal tři góly, to se nestává. Byl to skvělý začátek od týmu i ode mě. Myslím, že jsme odehráli dobrý venkovní zápas. Mám velkou radost," řekl De Bruyne novinářům. "Výborně jsme na hřišti alternovali s Bernardem Silvou nebo Philem Fodenem. Každou šanci v prvním poločase jsme proměnili, což se do zápasu promítlo," uvedl třicetiletý špílmachr.

De Bruyne, jenž v tomto ročníku zaznamenal 19 soutěžních gólů a 13 asistencí, si vysloužil velkou chválu od trenéra City Pepa Guardioly. "Nezastavitelný, brilantní, úžasný, vynikající, dokonalý," nešetřil španělský kouč superlativy na adresu svého klíčového hráče.

"Kevin vždy dokáže mimořádné věci. Je fantastický, když jde o asistence, ale musí dávat i góly, což se mu v tomto ročníku daří. Je nejproduktivnější za dobu, co spolupracujeme. Jsem za něj moc rád, protože vstřelit čtyři branky v rozhodující fázi ligy je hrozně důležité. Jenom mě mrzí, že pátý gól mu překazila tyč," doplnil Guardiola.

Manchester City dvě kola před koncem sezony udržel tříbodový náskok před druhým Liverpoolem. "Musíme hrát pokaždé jako s Wolverhamptonem. V neděli nás čeká West Ham, který prožívá skvělou sezonu a hraje výborně. Je to jejich poslední domácí zápas, takže víme, že to bude hodně těžké," uvedl De Bruyne.

Reklama