Hlavní obsah

Další český reprezentant v Premier League? O Baráka se zajímají hned dva kluby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už delší časové období trvá zájem dvou anglických klubů West Hamu United a Newcastlu United o českého reprezentačního záložníka Antonína Baráka. Sedmadvacetiletý fotbalista italské Verony prožívá vynikající sezonu v Serii A. S informací o tom, že Barákova parádní forma zaujala na Ostrovech, přišel italský deník Gazzetta dello Sport.

Foto: Profimedia.cz

Český reprezentant Antonín Barák se vypracoval mezi opory Hellasu Verona.

Článek

Barák dal v této sezoně Serie A už osm branek. Předminulý týdne nasázel do sítě Sassuola dokonce hattrick. Barákův fotbalový lauf tak neunikl ani ostrovním skautům.

O zájmu kouče Kladivářů Moyese rozšířit českou legii právě o někdejšího slávistu se mluví už delší dobu. Mezi zájemce o Barákovy služby měly ale přibýt také Straky z Newcastlu se saudskoarabským investičním fondem (PIF) v zádech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Barák během utkání s Běloruskem. Archivní foto

Zatímco trenéři pečlivě možné posily vybírají a média o transferech čile spekulují, cena odchovance příbramského fotbalu mezitím letí vzhůru. A prezident Hellasu Verona Maurizio Setti to ví a mne si své ruce.

„Kolik stojí Barák? Četl jsem o nějakých číslech a rozesmálo mě to. 25 milionů? Nevím, ale to mi přijde málo," šponuje italský podnikatel cenu v rozhovoru pro larena.it.

Barák se přestěhoval do Itálie v roce 2017 ze Slavie. Během angažmá v Udine hostoval v Lecce a ve Veroně. Hostování v druhém zmiňovaném celku se loni v létě změnilo na přestup.

Rodák z Příbrami má na kontě osmadvacet reprezentačních startů, v nichž vsítil osm branek.

Reklama

Související témata: