Hlavní obsah

Další český talent v Manchesteru United. Mladý gólman trénoval i s áčkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Old Trafford! Známá fotbalová adresa je v posledních letech oblíbeným cílem talentovaných českých gólmanů. Matěj Kovář sice Manchester United opustil, když působí v pražské Spartě, v kádru Rudých ďáblů už si ale s áčkem zatrénoval další gólman z Česka Ondřej Mastný. Také český reprezentant do 20 let se ale nejspíš brzy bude stěhovat. „Je hezké, že je mladý gólman v Manchesteru United, ale potřebuje chytat, takže se bude řešit jeho budoucnost. Ve hře jsou přestupy i hostování," trvdí trenér Aleš Křeček v pořadu Přímák.

Odejde talentovaný gólman Ondřej Mastný z Manchesteru United?Video: Sport.cz

 
Článek

Znají se hodně dlouho. Trenér Křeček dokáže ocenit, jaký progres Ondřej Mastný udělal. „Za mě je to gólman, který umí fantasticky nohama. Do dvanácti let střídal pozici gólmana a hráče v poli. Brzká specializace na brankáře je nesmysl. A gólman TOP kvality musí umět hrát nohama. I proto se dostal do Manchesteru United," přesvědčuje trenér národního týmu do 20 let.

Mastný neprožívá v United nejšťastnější období. Je sice ve slavném klubu, vyzkoušel si také, jak chutná trénink s prvním týmem, ale v zápasech se do branky moc nedostane. A podle Křečka tento stav není optimální. „Minulý týden jsme spolu mluvili po nominaci do dvacítky, chceme se na něj podívat. Zachytal si vlastně jen proti devatenáctce Sparty, ve výběru U23 moc šancí nedostává. Taky byl zraněný," líčí Křeček. Neskrývá, že mu dá šanci v dresu národního týmu.

Fotbalový pořad Přímák s Dušanem Uhrinem ml.Video: Sport.cz

Setkání s mladým gólmanem se nemůže dočkat. Je zvědavý, jak to v klubu z Old Trafford chodí, ať už v mládežnické kategorii, nebo v áčku. „Řekne mi, jak to tam funguje. Trénoval už i s prvním týmem. Ale je jasné, že hráč v jeho věku potřebuje hrát zápasy, a tak se řeší, co bude dál. Záleží na Manchesteru, ale může se stát, že se Ondřej přiblíží České republice," dodává s tím, že když se gólman stěhoval na Ostrovy, přestup s ním nekonzultoval. O to více je ale nyní Křeček na mladého brankáře zvědavý.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz?

Reklama