Hlavní obsah

Další vzepětí outsidera po vyhazovu trenéra. Vítězná série United v Divadle snů skončila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S novým vedením přichází nový impuls. Dokázal to o víkendu Everton proti Arsenalu a ve středu také Leeds na půdě Manchesteru United. Týmy bojující o udržení anglické Premier League dokázaly favority z úplného čela parádně zaskočit. Jen Rudí ďáblové vybojovali na rozdíl od Gunners nakonec alespoň bod.

Foto: Reuters

Marcus Rashford lituje zmařené šance proti Leedsu.

Článek

„Na výkon hráčů jsem opravdu hrdý. Tvrdě pracovali. Myslím, že jsme udělali dost pro to, abychom vyhráli. Kladli jsme velký důraz na to, abychom byli agresivní a ne pasivní. To se nám dařilo opravdu dobře," hodnotí středeční remízu 2:2 Michael Skubala, jeden ze tří trenérů Leedsu, kteří dočasně nahradili v pondělí odvolaného Jesseho Marsche.

Málem se opakovala víkendová senzace, kdy Everton v premiéře pod Seanem Dychem zdolal 1:0 vedoucí tým Premier League Arsenal. Leeds totiž vedl už od první minuty, přestál tlak domácích a po vlastním gólu Raphaëla Varanea měl ve 48. minutě už dvoubrankový náskok.

„Mám smíšené pocity. Samozřejmě jsme nakonec rádi, že jsme získali bod, ale vlastně jsme dva ztratili. Velmi špatný až nepřijatelný začátek, musíte být připraveni bojovat. To jsme neudělali," mračil se po utkání kouč United Erik ten Hag, jehož týmu finální remízu vystřelili mezi 62. a 70. minutou Marcus Rashford a Jadon Sancho.

Skončila tak série Manchesteru čítající třináct výher na Old Trafford napříč všemi soutěžemi. Aktuálně třetí tým Premier League doma v tomto ročníku prohrál jedinkrát, konkrétně na začátku sezony v srpnu s Brightonem.

„Rychlý start Leedsu mě nepřekvapil. Věděli jsme, že proti dobře rozjetému týmu do toho půjdou agresivně, houževnatě a budou se snažit dostat do soubojů. A když začnete druhý poločas stejně špatně jako ten první, tak si zápas poté hodně zkomplikujete," mrzelo Ten Haga.

Zatímco pozice nizozemského kouče je pevná, jeho protějšek Skubala má budoucnost nejistou. Leeds pracuje na angažování nového trenéra, podle oficiálního prohlášení by ho měl představit během několika dnů.

Možné samozřejmě je, že na lavičce zůstane dočasně jmenovaná trojice, nebo alespoň část z ní. „Chci jen pomoci klubu tím nejlepším způsobem, jakým budu moci. V posledních dnech jsem byl opravdu zaneprázdněn jinými věcmi. O dalším postupu rozhodnou jiní lidé, ale je to skvělá příležitost pro hráče i zaměstnance," má jasno Skubala.

Středeční duel byl dohrávkou 8. kola, v neděli čeká oba soupeře další vzájemné měření sil, tentokrát na půdě Leedsu. „Jsem zklamaný, že jsme nevyhráli. Chtěli jsme zápas dotáhnout alespoň do úspěšného konce a myslím, že se to částečně povedlo," dodal Skubala. Leeds se díky remíze vyhoupl na 16. místo, na první sestupovou příčku již zmíněného Evertonu má však náskok jediného bodu.

Reklama