Hlavní obsah

Dánský fotbalista Eriksen by mohl podle médií hrát za anglický Brentford

Dánský fotbalista Christian Eriksen by se mohl podle serveru The Athletic stát novou posilou anglického Brentfordu. Devětadvacetiletý záložník, který po loňském srdečním kolapsu na mistrovství Evropy ukončil kvůli voperovanému defibrilátoru angažmá v Interu Milán, by mohl dostat ve čtrnáctém týmu Premier League šestiměsíční kontrakt s opcí na další sezonu.

Dánský fotbalista Christian Eriksen na návštěve tréninkového centra Interu Milán.

Článek

Rodák z Middelfartu se na začátku ledna vyjádřil, že by se vedle návratu k soutěžnímu fotbalu chtěl dostat zpět do dánského reprezentačního týmu a zahrát si s ním na letošním mistrovství světa v Kataru. Bývalý hráč Ajaxu Amsterodam nebo Tottenhamu, za nějž odehrál přes 300 zápasů, by se mohl vrátit do Premier League po necelých dvou letech. Podle hráčova agenta Martina Schootse by byl pro Eriksena přesun do Anglie jako "návrat domů".

Devětadvacetiletý záložník se naposledy připravoval ve Švýcarsku v třetiligovém Chiassu. Sám se podle svých slov cítil výborně a bez jakýchkoliv omezení.

Eriksen prodělal srdeční zástavu 12. června během úvodního utkání Dánů na Euru proti Finsku a život mu zachránil včasný zákrok lékařů na hřišti. Ti mu poté v nemocnici voperovali kardiover-defibrilátor, který od té doby hlídá jeho srdeční rytmus. S ním však například v italské lize hrát nemůže.

Reklama

Související témata: