Hlavní obsah

Dánský fotbalista Eriksen zatím trénuje s rezervou Ajaxu

Dánský fotbalista Christian Eriksen trénuje s rezervou svého bývalého klubu Ajaxu Amsterodam. Devětadvacetiletý záložník, který na loňském mistrovství Evropy prodělal srdeční kolaps a kvůli voperovanému defibrilátoru skončil v Interu Milán, chce být ve formě při hledání nového angažmá. Podle médií už se dohodl s anglickým Brentfordem na půlroční smlouvě s opcí na další sezonu.

Dánský fotbalista Christian Eriksen

Článek

Eriksen v Ajaxu odstartoval profesionální kariéru. V A-týmu působil v letech 2010 až 2013 před přestupem do Tottenhamu a pomohl ke třem nizozemským titulům. Rodák z Middelfartu se po prosincovém rozvázání kontraktu s Interem připravoval ve Švýcarsku s třetiligovým Chiassem nebo v Dánsku s dalším bývalým klubem Odense.

"Znám v Ajaxu lidi, připadá mi to jako návrat domů, protože jsem tady byl hodně dlouho. S Jong Ajaxem mohu trénovat ve vysokém tempu ve skupině. To je pro mě perfektní základ. Chci být zase v nejlepší formě, abych v novém klubu mohl co nejrychleji podávat dobré výkony," řekl Eriksen pro klubový web.

"Je skvělé, že s námi může trénovat. Christian je příkladem pro mnoho našich chlapců, zdrojem inspirace pro mladé," doplnil trenér B-týmu Ajaxu John Heitinga.

Eriksen prodělal srdeční zástavu 12. června během úvodního utkání Dánska na Euru proti Finsku a život mu zachránil včasný zákrok lékařů na hřišti. V nemocnici mu poté byl implantován kardiover-defibrilátor, který od té doby hlídá jeho srdeční rytmus. S ním ale například v italské lize hrát nemůže.

Reklama

Související témata: