Hlavní obsah

Diskriminace plešatých! BBC obdržela stížnost za fotbalový pořad

Londýn

Britská veřejnoprávní stanice BBC čelí stížnostem na chování Garyho Linekera. Legendární fotbalista, který je nyní moderátorem populárního fotbalového pořadu Match of the Day, zažertoval směrem ke svým hostům. „Premier League zažila start, ze kterého se ježí vlasy, samozřejmě ne u vás, Alane Shearere a Danny Murphy,“ pronesl Lineker směrem k dalším legendárním fotbalistům.

Foto: Sport.cz

Někdejší kanonýr Newcastlu Alan Shearer (vlevo) a bývalý záložník Liverpoolu Danny Murphy, přijali vtip Garyho Linekera s humorem.

Článek

Oba hosté ve studiu se jen pousmáli. Podobně nad věcí však nezůstali někteří diváci. A britský list Daily Mail při té příležitosti neopomněl zmínit, že Gary Lineker za svou moderátorskou práci v BBC pobírá 1,75 milionu liber ročně, při současném kurzu přes 49 milionů korun.

Sám moderátor informoval o reakci na svůj žert na Twitteru. „BBC obdržela stížnost kvůli plešatým vtipům v Match of the Day. (Skutečně)," napsal autor 48 reprezentačních gólů, jenž hrával za Leicester, Everton, Barcelonu či Tottenham.

Po fotbalové kariéře se Gary Lineker velmi úspěšně přesunul do role televizního moderátora a v současnosti uvádí Match of the Day, který patří do programu BBC od roku 1964 a v Guinessově knize rekordů je veden jako nejdéle vysílaný fotbalový pořad.

Reklama