Hlavní obsah

Ferguson podveden Manchesterem United? Hledají jeho nástupce, ale nic mu neřekli

Manchester

Manchester United přiznal, že zahájil diskuze o příchodu nástupce slavného kouče a manažera Sira Alexe Fergusona. Zdá se ale, že generalita z Old Trafford z diskuzí vynechala právě Fergusona a o jeho názor se vůbec nezajímala.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Manažer fotbalistů Manchesteru United Sir Alex Ferguson. Bude se podílet na výběru svého zástupce?

Článek

Na konci roku oslaví legendární kouč už jedenasedmdesáté narozeniny, ale do důchodu příliš nepospíchá. „Nemyslím si, že by mně další dva tři roky na lavičce nějak uškodily," nechal se nedávno slyšet charismatický Skot.

Viceprezident klubu Ed Woodward ale po úterní výhře v Lize mistrů nad Bragou připustil, že plánování příchodu Fergusonova nástupce už se rozběhlo. „Máme už vizi, jaký typ manažera chceme a kdy a jak by k nám měl přijít. Plány jsou ale zatím v šuplíku a mohou tam ještě nějaký čas zůstat," cituje deník The Sun Woodwardova slova.

Ta zřejmě Fergusona dost překvapí, protože s ním z klubu nikdo o jméně jeho nástupce nediskutoval. „Ne tohle jsme nikdy nediskutovali, je to nebezpečná hra," prohlásil dříve Ferguson.

Woodward zároveň také ujistil, že současní majitelé z rodiny Glazerových rozhodně nemají v úmyslu United prodávat, a tak to také zůstane „po mnoho, mnoho let". Američtí majitelé však neplatí zrovna za dobré hospodáře. Letos museli zaplatit 31 miliónů liber (necelou miliardu korun) jen za splátky úroků z půjčky.

„Jejich zanícení pro tento klub nijak neupadá a já si myslím, že klub neprodají ještě mnoho, mnoho let," dodal Woodward.

Reklama

Související témata: