Hlavní obsah

Manchester City - Liverpool 2:3Finiš Citizens přišel pozdě, do finále Anglického poháru míří Liverpool

Fotbalisté Liverpoolu porazili v semifinále Anglického poháru ve Wembley Manchester City 3:2. Ve finále 14. května vyzvou Chelsea, nebo Crystal Palace. Souboj dvou londýnských celků je na programu v neděli.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu se radují z branky

Článek

Manchester s Liverpoolem se utkaly opět po šesti dnech, minulu neděli remizovaly v anglické lize na hřišti City 2:2. Mezitím ve středu oba týmy oslavily postup do semifinále Ligy mistrů.

"Reds" vstřelili všechny branky už v prvním poločase. Nejprve se trefil Konaté a po něm dvakrát Mané. Při svém prvním gólu se senegalský útočník vrhl skluzem pod nohy gólmana Steffena, který dlouho váhal s rozehrávkou, a skóroval.

V závěru úvodního dějství Mané z voleje přidal další branku. Ihned po změně stran snížil Grealish a v první minutě nastavení se prosadil Silva. "Citizens" si ještě vytvořili tlak, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

Liverpool nadále může snít o zisku čtyř trofejí v jedné sezoně. Vedle Anglického poháru a semifinále Ligy mistrů bojuje o triumf v Premier League, kde na vedoucí City ztrácí jediný bod. Už v únoru získali svěřenci trenéra Kloppa Ligový pohár. Anglický pohár "Reds" naposledy vybojovali v roce 2006.

Fotbalový Anglický pohár - semifinále:
Manchester City - Liverpool 2:3 (0:3)
Branky: 47. Grealish, 90.+1 Silva - 17. a 45. Mané, 9. Konaté.

Reklama

Související témata: