Hlavní obsah

Everton - Crystal Palace 3:2Fotbalisté Evertonu se kolo před koncem zachránili v Premier League

Fotbalisté Evertonu zdolali v dohrávce anglické ligy Crystal Palace po obratu 3:2 a kolo před koncem sezony si zajistili záchranu v Premier League. Až v posledním zápase bude odvracet hrozbu sestupu Burnley, které dnes uhrálo remízu 1:1 na hřišti Aston Villy. Třetí místo v tabulce si pojistila Chelsea rovněž díky remíze 1:1 s Leicesterem.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fanoušci se radují, Everton se zachránil v Premier League.

Článek

Everton prohrával v poločase už 0:2, třemi brankami po změně stran ale dokázal skóre otočit. Setrvání mezi elitou domácím v Goodison Parku zařídil pět minut před koncem Dominic Calvert-Lewin.

Burnley, jež postrádá zraněného českého útočníka Matěje Vydru, má před posledním kolem osud ve svých rukou. Díky bodu za remízu se dostalo na 17. místo těsně nad zónu sestupu a má stejně bodů jako osmnáctý Leeds, v jeho prospěch ale hovoří lepší skóre. Hosty poslal do vedení těsně před přestávkou Ashley Barnes z penalty. Aston Villa v úvodu druhého poločasu vyrovnala díky trefě Emiliana Buendíi.

Chelsea má na třetím místě před londýnským rivalem Tottenhamem před závěrečným kolem náskok tři body s výrazně lepším skóre. Vyrovnávací branku favoritovi zařídil výstavní trefou Marco Alonso, který ve 34. minutě odpověděl na vedoucí branku Jamese Maddisona. Další gól už Chelsea nepřidala, přestože na branku soupeře vyslala 27 střel.

Anglická fotbalová liga:
18. kolo: Aston Villa - Burnley 1:1 (48. Buendía - 45. Barnes z pen.).
27. kolo: Chelsea - Leicester 1:1 (34. Alonso - 6. Maddison).
33. kolo: Everton - Crystal Palace 3:2 (54. Keane, 75. Richarlison, 85. Calvert-Lewin - 21. Mateta, 36. Ayew).

Reklama

Související témata: