Hlavní obsah

Hotovo. Arsenal vyhodil trenéra. Kdo bude nástupcem?

Londýn/Praha

Jen pár hodin po porážce od Frankfurtu 1:2 v Evropské lize skončil v roli hlavního kouče Arsenalu Unai Emery. Vedení londýnského klubu se rozhodlo k zásadnímu kroku na pátečním krizovém mítinku.

Foto: Paul Childs, Reuters

Unai Emeryuž není trenérem Arsenalu.

Článek

Arsenal už sedm zápasů ve všech soutěžích marně čeká na vítězství. Na něco takového nebyli fanoušci za éry Arséna Wengera, jehož Emery před rokem nahradil, vůbec zvyklí, protože takto špatnou sérii zažili naposledy v roce 1992.

V Premier League zatím Arsenal vyhrál jen čtyři zápasy ze třinácti a na elitní čtyřku ztrácí už osm bodů. Na první Liverpool dokonce devatenáct.

Očekávalo se, že Emery ještě dostane šanci v nedělním ligovém zápase v Norwichi, ale šéfové už zřejmě nechtěli dál agonii týmu protahovat. Jako dočasného nástupce Emeryho stanovili někdejší hvězdu Gunners Freddieho Ljungberga.

Vedení zároveň oznámilo, že začíná hledat stálého kouče. Podle spekulací britských médií se jím má stát Nuno Espirito Santo z Wolverhamptonu.

„Rozhodnutí (odvolat Emeryho) jsme učinili v důsledku výsledků a výkonů, které nenaplňovaly očekávání. Upřímně děkujeme Unaiovi a jeho kolegům za jejich neúnavnou snahu vrátit klub na pozice, kam patří. Přejeme jim v budoucnu jen úspěch," uvedl v prohlášení Josh Kroenke, syn majoritního vlastníka.

Reklama

Související témata: