Hlavní obsah

Jízda jak z budoucnosti? Manchester City nalákal fanoušky, oslavenec Haaland nesfoukl svíčky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po zisku slavného treblu, triumfu v Lize mistrů a spanilých oslavách jsou fotbalisté Manchesteru City zpět v přípravě na novou sezonu. Ucházet se budou celkem o sedm trofejí a cílem je prý získat všechny. Jako první ale na sociálních sítích zaujalo video z Tokia, kam aktuálně zřejmě nejlepší klub světa vyrazil na předsezonní turné. Pravděpodobně v postprodukci vytvořené hologramy však ukazují, co může být v blízké budoucnosti realitou.

Foto: Profimedia.cz

Kanonýr Manchesteru City Erling Haalnad si užíval posezonní oslavy. Ilustrační foto.

Článek

Těžko odhadnout, kde se zastaví vývoj moderních technologií, navíc v kombinaci s nekonečnou lidskou fantazií. Manchester City si tak lehce zahrál s představivovstí fotbalových nadšenců.

Hráči, členové realizačního týmu a partneři se na projížďku japonskou metropolí naskládali do tří autobusů. Nic zvlášního. Jenže klub na svých sociálních sítích zveřejnil video, jak nad dopravními prostředky září jedinečná světelná animace. Pravděpodobně uměle dodaná hologramová show ve stylu kartiček a podobizen Jacka Grealishe nebo Erlinga Haalanda zmátla nejednoho fanouška. K tomu ještě nutno připočíst speciálně upravené, symbolicky zbarvené velkoplošné obrazovky na okolních budovách a dílo je dokonáno.

V současnosti jde možná o ukázku součinnosti lidských nápadů a počítačové dovednosti, jenže s tím, jakou rychlostí se technologie včetně umělé inteligence vyvíjejí, nemusí být podobné kousky v řádu několika mála let ničím nereálným. Přece jen hologramy už jsou stále častější součástí například televizního vysílání.

Manchester City tak svým tripem do Asie opravdu upoutal pozornost fotbalového světa. Před samotnými přípravnými zápasy se ještě tým odebral do některého z japonských podniků, aby na den přesně oslavil 23. narozeniny elitního kanonýra Haalanda. „Sfoukni svíčky," byl norský útočník nabádán poté, co si pro něj klub připravil speciální dort.

„Ne, to je dobrý," odmítl možná překvapivě. „Děkuji všem. Krásný dort," prohlásil ale směrem ke spoluhráčům, které vedl, rozhodně ne překvapivě, známý milovník oslav či večírků Jack Grealish.

Na obhájce anglického titulu, FA Cupu a trofeje z Ligy mistrů čekají v Tokiu a následně jihokorejském Soulu tři přípravná utkání, mimo jiné s Bayernem Mnichov a Atléticem Madrid. V neděli 6. srpna přijde na řadu ostrý start sezony v podobě anglického Superpoháru proti Arsenalu a následně v pátek začátek Premier League.

Cityzens budou útočit na trofeje ze sedmi soutěží. Jedná se o zmíněný anglický Superpohár, následně také evropský Superpohár, Premier League, FA Cup, Ligový pohár, Ligu mistrů a MS klubů.

„Jdeme si pro všechny trofeje. Po vítězství v Lize mistrů jsme si úplně neuvědomovali, čeho jsme dosáhli. Ale během dovolené na Ibize jsem potkal mnoho kluků a shodli jsme se, že minulá sezona byla opravdu speciální," hlásí obránce Manuel Akanji.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Věří, že úspěchy týmu pod vedením trenéra Pepa Guardioly byly a jsou klíčovou součástí přitahování zájmu po celém světě. „Každý den přicházíme na trénink a vidíme fanoušky, jak na nás čekají a chtějí autogramy. To vše ukazuje, jaké jsme si vybudovali jméno," dodává 28letý Švýcar.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.