Hlavní obsah

Jsem zpátky, hlásí znovuzrozený Grealish po výhře nad Liverpoolem. Ocenil ho i Guardiola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně začíná ukazovat, proč za něj Manchester City v létě 2021 vysázel Aston Ville astronomických 117 milionů euro. Jack Grealish se během prvního roku a půl v dresu Citizens jen zřídka předváděl v optimálním světle, v novém roce je ale jako vyměněný. Ke svému zlepšenému hernímu projevu navíc přidává i poměrně solidní produktivitu, což potvrdil i ve šlágru 29. kola Premier League proti Liverpoolu, kdy úřadujícího mistra Anglie gólem a asistencí dovedl k jasnému vítězství 4:1. „Konečně se cítím jako moje staré já, vrací se mi sebedůvěra. Jsem nadšený,“ radoval se Grealish po závěrečném hvizdu.

Foto: Carl Recine, Reuters

Jack Grealish z Manchesteru United oslavuje vstřelený gól ve šlágru s Liverpoolem.

Článek

Sedmadvacetiletý Angličan je nejplatnější na útočné polovině hřiště, ukázal ale, že ani bránění mu není cizí. Ve 27. minutě utkání za stavu 0:1 nejprve po návratu v plném sprintu zastavil přihrávku Mohameda Salaha na Dioga Jotu, čímž zabránil stoprocentní gólové šanci Liverpoolu, a po následném protiútoku asistoval u vyrovnávací branky Juliana Álvareze.

„Jack nás zachránil před inkasováním druhé branky, tohle je přesně ta sezóna, kdy nám může pomoci. V tomto utkání jsme ale celkově odvedli jeden z nejlepších výkonů za sedm let, co jsem u týmu. Všichni hráči byli naprosto fantastičtí," vysekl poklonu svému celku trenér Pep Guardiola.

Ale zpět ke Grealishovi. Ten neustávající aktivitou v prostoru levého křídla doslova terorizoval pravého beka Liverpoolu Trenta Alexandera-Arnolda, přičemž své představení čtvrt hodiny před koncem ještě vyšperkoval vstřelenou brankou. Pěknou souhrou s Kevinem De Bruynem totiž Grealish vyšachoval ze hry právě Alexandera-Arnolda a přesným zakončením z prvního dotyku uzavřel skóre na konečných 4:1.

„Miluji to. Nic není lepšího než to, když se vám daří. Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, ale byli jsme skvělí. Hlavně ve druhém poločase," připomněl anglický reprezentant, že o konečném výsledku rozhodlo hlavně druhé dějství, v němž Citizens nasázeli tři góly. Mimochodem, bezzubý Liverpool během něj ani jednou nevystřelil na branku.

Svěřenci Pepa Guardioly tak v důležitém utkání v boji o titul nezaváhali. Na vedoucí Arsenal ale po jeho skončení i tak ztráceli pět bodů, přičemž oba celky měly odehraný stejný počet zápasů. „Arsenal je skvělý tým a má to ve svých rukou. My jen musíme jen dělat vše pro to, abychom jej dostihli," uzavřel Grealish.

Reklama