Hlavní obsah

Kalas je rád, že už po zranění zase může hrát naplno zápasy

Cuijk

Fotbalista Tomáš Kalas se už zcela zotavil z červencového zranění lýtkové kosti a je rád, že znovu může hrát. Obránce Chelsea se momentálně rozehrává s českou dvacítkou na turnaji čtyř zemí v Nizozemsku a věří, že se brzy dostane do zápasového rytmu, aby mohl nastoupit za první tým londýnského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Tomáš Kalas.

Článek

Kalas si na konci letního přípravného období naštípl lýtkovou kost, nyní je už ale fit. "Jsem rád, že už můžu normálně běhat, trénovat i hrát zápasy. Cítím se fajn, naplno trénuji už tak dva a půl týdne," řekl Kalas pro internetové stránky Fotbalové asociace ČR během turnaje v Nizozemsku.

Reprezentační akce je pro něj ideální možnost jak se po zranění rozehrát. "Tak jsem domluvili s trenérem Dovalilem, že to pojmeme jako moje rozehrání po zranění. Přece jen je něco jiného trénovat a hrát zápasy. Je to o tom nebát se jít do žádného souboje, v tom jsem tu sebejistotu ještě neměl. Zlomil jsem to až před týdnem v zápase za rezervu Chelsea," líčil Kalas.

Léčba šla velmi dobře

Dvacetiletý obránce si pochvaluje, že jeho léčba šla velmi dobře. "Léčba v Chelsea je speciální. Jejich zařízení v tréninkovém centru je neuvěřitelné, tam by se snad mohla provádět i transplantace srdce. Jsou připraveni úplně na všechno," smál se Kalas.

S rehabilitací začal velmi rychle. "Pět dní po naštípnutí kosti jsem už běhal ve vodě, žádná sádra, nic takového. Celková léčba je úplně odlišná, než spousta lidí zná," řekl Kalas.

Věří, že se rychle dostane do optimálního herního rytmu, aby mohl brzy nastoupit za první tým Chelsea. Na začátku přípravy udělal dobrý dojem na staronového kouče "Blues" Josého Mourinha, ale přibrzdilo ho zranění. "Jsem rád, že tady v Nizozemsku můžu odehrát další zápasy a doufám, že zase tu zápasovou vytíženost do sebe pomalu dostanu. Doufám, že to do konce roku neskončí těmito třemi zápasy," dodal Kalas.

Reklama

Související témata: