Hlavní obsah

Katastrofa, ponížení, všechno špatně! Ostrovní tisk tepe po debaklu Manchester United

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značně ostrým tónem hodnotí anglický tisk a fotbaloví experti výkon Manchesteru United ve šlágru dohrávaného 30. kola Premier League na hřišti Liverpoolu, ve kterém tým německého kouče Ralfa Rangnicka v úterý schytal na Anfieldu ponižující debakl 0:4. Od stejného soupeře navíc už druhý ligový v řadě (v říjnu 0:5). „Zklamání, trapný výkon, ponižující,“ znělo z úst odcházejícího kouče během pozápasového rozhovoru v předtuše toho, co si o výkonu svých svěřenců přečte druhý v ostrovním tisku.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalista Mohamed Salah slaví druhou trefu Liverpoolu do sítě Manchesteru, vpředu kapitán United Harry Maguire rozhazuje rukama.

Článek

„Nemáte co k tomu říct?" ptá se provokativně deník Daily Mail v narážce na to, že sociální média fotbalistů Rudých ďáblů a jejich PR týmů po ostudném výbuchu jen alibisticky mlčí.

Není se co divit, United se sice museli v tradičním derby vzhledem k smutným okolnostem obejít bez útočného esa Cristiana Ronalda, vzhledem k tomu, jak vypadalo dění na trávníku, by ale kapitána Harryho Maguirea a spol. z fotbalové šlamastyky nevytáhl ani nejslavnější iluzionista Harry Houdini.

„Skóre 0:9 z letošní sezony je spravedlivé znázornění převahy Liverpoolu nad Manchesterem a jedná se o nejvyšší počet gólů, který Reds v sezoně nastříleli svým odvěkým rivalům od ročníku 1995/96," píše fotbalový expert deníku The Guardian.

Hvězda slavné éry The Red Devils Gary Neville vidí hlavní příčinu v dlouholeté nekompetentnosti amerických majitelů rodiny Glazerů. „Hráči jsou v klubu více než trenér, a to je špatně. Když jako fotbalista přijdete do Chelsea, City nebo Liverpoolu, nikdo není víc než kouč," kritizoval Neville v rozhovoru pro televizi Sky Sports pokřivenou atmosféru v klubu.

„Už deset let ponižují trenéry a hráče povyšují do božského stavu," dodal někdejší obránce slavné éry Sira Alexe Fergusona. „Klub je zničený na hřišti i mimo něj. Stadion se rozpadá, tréninkové centrum je oproti jiným klubům na horší úrovni a majitelé vybírají z klubu 25 milionů liber ročně, když jsou přitom potřeba investice," tepe americké vlastníky Neville.

„Je to smutné sledovat tento tým. Když se podíváte na United, vůbec do toho nedali srdce, nemělo to duši, žádní vůdci, postrádali skutečnou kvalitu," smutnil po zápase nejúspěšnější kapitán klubové historie Roy Keane.

"Liverpool je úplně jinde, výsledek není žádným překvapením. Cítili jste, že může skórovat kdykoliv půjde dopředu," dodal Keane smířlivě ve studiu Sky Sports.

A zatímco část fanoušků už netrpělivě vyhlíží příchod nizozemského kouče Erika ten Haga a upínají se k zázraku, který by úspěšný strůjce nové éry Ajaxu mohl v klubu provést, ostrovní fotbaloví experti se ptají, jestli je něco takového za současných okolností vůbec proveditelné.

„Horší už to snad ani být nemůže. To je jediná pozitivní zpráva pro Ten Haga před jeho příchodem do United," píše na sociálních sítích jeden z fanoušků Rudých ďáblů.

Reklama

Související témata: