Hlavní obsah

Konec v Chelsea? Legendární Petr Čech promluvil o své budoucnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci června skončil ve fotbalové Chelsea a může si tak užívat po dlouhých letech letního volna bez pracovních starostí spojených s novou sezonou. Čtyřicetiletý držitel mnoha triumfů a brankářských rekordů Petr Čech tak stihl navštívit 17. ročník Livesport Fotbalové školy. Tam prozradil, jak bude vypadat jeho fotbalová budoucnost. „V tuto chvíli není nic aktuálního. Smlouva ukončující mé angažmá v Chelsea mi na určitou dobu neumožňuje pracovat ve fotbalovém prostředí, takže v tomto kontextu je pauza daná," uvedl bývalý český reprezentant v tiskové zprávě Sport Investu pro média.

Foto: Sport Invest

Bývalý brankář české rerpezentace Petr Čech si užívá volna na své tradiční letní škole.

Článek

Bezstarostné chvíle volna si náramně užívá. „Opravdu se jako na dovolené cítím. Stihl jsem vyrazit se svými dětmi na pár dnů k moři a nyní jsem konečně zavítal do Nymburka. Uvidím se také s rodinou a nejbližšími kamarády, takže na nostalgii nebo jakýkoliv pracovní neklid zatím není prostor," přiznává plzeňský rodák po jednom z tréninků na jeho letní fotbalové škole.

Ta je tradiční součástí léta pro mnoho dětí. Letos se jich v Nymburce sešlo rovných sto. Fotbaloví nadšenci se rekrutovali z šesti zemí včetně Brazílie, Ekvádoru nebo Kanady, v areálu nymburského sportovního centra se tak opět hlasitě mísí čeština s angličtinou. „Je skvělé vidět, jak děti celý program baví. Škola se v průběhu let neustále posouvá, samozřejmě musí následovat moderní trendy a potřeby dětí i jejich rodičů," líčí nadšeně bývalý český reprezentant.

Foto: Sport Invest

Legendární brankář Petr Čech na své tradiční letní škole.

Co přesně si mají fanoušci představit? "Rozšířil se tým, který je dětem celý týden k dispozici, bohatší je sportovní i doprovodný program, zintenzivnila se výuka angličtiny nebo přibyla místnost s herními konzolemi. Základ ale leží pořád na hřištích, což mě ohromně těší," říká legendární gólman, jenž se každoročně těší také na debaty s účastníky své školy. „Každopádně fotbal je naštěstí univerzální jazyk, u kterého nezáleží na tom, zda je vám pět nebo čtyřicet."

Legendární gólman Petr Čech hovoří o své letní škole a také o své budoucnosti.Video: Sport Invest

Stejně jako sportovní fanoušky zajímá i malé fotbalisty Čechova budoucnost. S Chelsea byl spjatý dlouhá léta, jenže teď je u budoucnosti okazník, a tak čelí řadě otázek na téma, co bude dělat dál. "Aktuálně se těším na možnost věnovat se více koníčkům, rodině a možná i cestování, na druhou stranu se znám a je jen otázkou času, kdy mi pracovní výzvy začnou chybět. V klidu se porozhlédnu a uvidíme, jaké možnosti se přede mnou otevřou," prozrazuje svůj nejbližší program Čech

Fotbal pro něj každopádně zůstává "denním chlebem", speciálně se těší, až začne česká nejvyšší soutěž a pochopitelně také anglická Premier League. „Bude to další zajímavý fotbalový ročník. Navíc bezprecedentní v dlouhé pauze zapříčiněné světovým šampionátem. Každopádně věřím, že v Anglii už to nebude odskočený souboj Liverpoolu a Manchesteru City. Očekávám, že se k nim více dotáhnou kluby tradiční šestky a bude to vyrovnanější souboj," vyhlíží další ročník anglické nejvyšší soutěže.

A co tuzemská fotbalová scéna? Vyhraje Plzeň? Nebo se vrátí na trůn Slavia? Nebo snad po letech zabere Sparta? "V Česku se dá očekávat pokračující hegemonie silné trojice. Sparta má nového trenéra, přebudovává a silně posiluje, množství nových tváří je také v Plzni a Slavii. Každopádně bych si tipnul, že se letos všechny tři týmy budou držet pospolu až do závěru sezony," dodává brankářská legenda.

Reklama

Související témata: