Hlavní obsah

Lampard věří v návrat Mourinha. I jemu by pomohl k prodloužení smlouvy v Chelsea

Londýn/Praha

Pochopitelně že by Mourinhův návrat uvítal s otevřenou náručí. Už proto, že by příchod portugalského kouče z madridského Realu na Stamford Bridge i jemu pomohl. Čtyřiatřicetileté legendě Chelsea Franku Lampardovi totiž vyprší po skončení sezóny smlouva a není vůbec jisté, zda ji klub ještě prodlouží, byť sám Lampard by o to moc a moc stál. „Vždy jsem říkal, že celou kariéru chci strávit právě tady. Každý to ví,“ opakoval Lampard i nyní, kdy příchod Mourinha dostal reálné kontury. Právě charismatický Mou by o jednu z ikon Blues moc a moc stál, což už klubovému vedení údajně vzkázal.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Frank Lampard z Chelsea (vpravo) se spoluhráčem Johnem Terrym.

Článek

Jedno ví Frank Lampard zcela jistě - Mourinho by si jeho setrvání v Chelsea vydupal. Vždyť on to byl, kdo patřil společně s kapitánem Johnem Terrym k základním stavebním kamenům týmu, s nímž získal Mourinho při prvním angažmá v Chelsea dva mistrovské tituly a tři další trofeje. Měli spolu nadstandardní vztahy, na nichž nezměnil nic ani Mourinhův odchod na starý kontinent.

Skvělé, kdyby se vrátil, netají Frank

I během působení v milánském Interu a Realu Madrid se totiž Special One o dění v Chelsea intenzivně zajímal a s Lampardem a Terrym si pravidelně psali.

„Je to výborný manažer a pro Chelsea by proto bylo skvělé, kdyby se vrátil. Jak klub, tak fanoušci budou rádi, že ho máme, protože to je jeden nejlepších - ne-li vůbec nejlepší - trenérů světového fotbalu, " nechal se slyšet Lampard poté, co se stalo už pomalu jistotou, že se Mourinho na Stamford Bridge vrátí.

„Během kariéry už jsem zažil podobných tvrzení spoustu, aby nakonec prošel dveřmi kabiny někdo úplně jiný," odmítá Lampard ovšem uvěřit, dokud si nepotřese s Mourinhem rukou.

Stihne Lampard  ještě dvě trefy?

Pokud se předpoklady naplní, je víc než jisté, že i Lampard v Chelsea zůstane. Mourinho už se ostatně nechal slyšet, že by chtěl, aby zkušený záložník pokračoval. I kladné reference provizorního kouče Blues Rafaela Beníteze na Lampardovu adresu nahrávají spekulacím, že k dohodě s hráčem nakonec přece jen dojde.

„Frank je skvělý profesionál a vynikající hráč, o tom není nejmenších pochyb. Velmi dobrý je i jeho přístup k přípravě, takže jsem s ním skutečně spokojen," hlásil Benítez a netajil, že by byl moc rád, kdyby se právě pod jeho vedením stal Lampard nejlepším střelcem v historii Chelsea.

Na zatím vedoucího Bobby Tamblinga, který má na kontě 202 gólů, chybí totiž Lampardovi už jen dvě trefy. „Nejlepší by bylo, kdyby to Frank stihl už během sobotního zápasu na Aston Ville. Ale kdyby se mu to nepovedlo, bude mít ještě jedno utkání, aby změnil statistiky,"  nechal se slyšet Benítez.

Reklama

Související témata: