Hlavní obsah

MADE IN ENGLAND: V Sheffieldu zavládla euforie. Trenér Chelsea začíná být podrážděný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetiligový Sheffield Wednesday skolil ve třetím kole FA Cupu ambiciózní Newcastle z Premier League, bývalý český reprezentant Daniel Pudil sledoval utkání na tribuně a radoval se z postupu klubu, se kterým po kariéře spolupracuje. Pudil ve svém pravidelném komentáři pro Sport.cz probírá i houstnoucí atmosférou v Chelsea.

Foto: Sport.cz s využitím Reuters/Molly Darlington

Fotbalisté Chelsea v FA Cupu vyhořeli.

Článek

„Euforie po postupu Sheffieldu Wednesday přes Newcastle byla obrovská, tyhle zápasy představují pro tým, který hraje League One, tedy třetí nejvyšší anglickou soutěž, velký svátek. Vždy se chce předvést.

Atmosféra byla úžasná, přispěli k ní i fanoušci Newcastlu, kterých přicestovalo asi pět tisíc. S kamarádem jsme si na stadionu říkali, že bude potřeba přežít prvních patnáct minut, což se přesně stalo. Newcastle měl dvě velké šance, kdy mohl skórovat, ale gólman Dawson předvedl dva skvělé zákroky. Sheffield pak začal přebírat otěže utkání a ve druhém poločase se dostal do dvougólového vedení.

Nechci říct, že Newcastle utkání podcenil, ale nastoupil s hráči, kteří v lize většinou nehrají. Chytal například Dúbravka, který se vrátil z hostování v Manchesteru United. Když prohrávali, šli na hřiště čtyři hráči ze základní sestavy, a bylo to znát. Konec byl v jejich režii, Trippier měl všechny balony, po jeho rohu snížili na 1:2. V 95. minutě měl Newcastle stoprocentní šanci, ale Dawson předvedl další fantastický zákrok.

Pro Sheffield Wednesday je tenhle postup úspěch a zároveň pro všechny v klubu vzpruha do zbytku sezony. Tým se chce dostat minimálně zpátky do druhé ligy, má k tomu dobře nakročeno, momentálně je druhý. Kluky brzy čekají klíčové zápasy s vedoucím Plymouthem a třetím Ipswichem. Ty hodně napoví. Postup je jasně daným cílem. Celý klub a fanoušci by si ho zasloužili.

Pro sheffieldský klub momentálně pracuji v takzvaném ‚Community Programme', v jehož rámci kluci dvakrát týdně trénují, hrají zápas a do toho studují. Zapojím se i do sportovních kempů a dostal jsem nabídku trénovat v akademii. Začal jsem si dělat trenérské licence a vypadá to, že bych se v ní pomalu zapojit. Znám i spoustu hráčů, s nimiž jsem hrál, v kontaktu jsem i s vedením. Jsem s klubem hodně spjatý.

Chelsea prohrála v minulém týdnu dvakrát s Manchesterem City. V prvním ligovém zápase si prohrát nezasloužila, ale neproměnila šance. Na tom ztroskotala. V nedělním utkání FA Cupu ale nepředvedla Chelsea vůbec nic, byla absolutně bezzubá. Vázla jí kombinace, všechno bylo z její strany pomalé, nikdo se nenabízel. Chybělo nasazení i bojovnost. City bohatě stačilo to, co předvedli, ani bych neřekl, že hráli skvěle.

Tlak na trenéra Grahama Pottera začíná růst a připadá mi, že začíná být podrážděný. Na některé otázky reaguje tak, že jsou hloupé a že vše bude řešit s majitelem. Nervozita je vidět. Pokud Chelsea nezvládne nejbližší zápasy, může se stát, že Potter na Stamford Bridge dlouho nevydrží.

Tohle si musí zodpovídat vedení klubu, které se rozhodlo vyhodit trenéra Tuchela a angažovat Pottera. Teď se to jeví jako chyba, ale mně to přišlo nelogické hned od začátku. Tuchel odvedl v Chelsea skvělou práci a naprosto zbytečně se ho v klubu zbavili. Ale možná hrály roli i některé věci ze zákulisí.

Z dalšího víkendového programu mě překvapila remíza Chesterfieldu, který hraje až pátou nejvyšší soutěž, s druholigovým West Bromem Albion. Podle zpráv, které mám od známých, mělo utkání velkou kvalitu. Zápas se bude opakovat, Chesterfield byl ale blízko postupu, dostal gól až v 93. minutě.

A pak ještě zmíním kolaps Aston Villy, která vedla proti Stevenage 1:0, ale nakonec se soupeřem ze čtvrté ligy prohrála 1:2 a vypadla. Aston Villa sice nehrála se všemi oporami, ale takhle zkušený tým by si měl vedení proti takovému soupeři jednoznačně pohlídat. Nicméně výkony Stevenage, Chesterfieldu nebo Sheffieldu Wednesday ukázaly kouzlo FA Cupu. To mě hrozně baví."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články