Hlavní obsah

Messi a Ronaldo? Minulost! Svět se klaní jiné hvězdě: Úkaz, žralok, predátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Messi? Ronaldo? Mbappé? Obletované hvězdy fotbalových gigantů jsou v posledních týdnech občas ve stínu bombarďáka Erlinga Haalanda. Ten září po příchodu do Manchesteru City a trhá rekordy Premier League. „Mimo jsou z něj nejspíš všichni odborníci," usmívá se výkonům hvězdy v pořadu Přímák na Sport.cz Antonín Barák starší, expert a otec českého reprezentanta.

Bombarďák Erling Haaland trhá rekordy, řeč o útočníkovi byla i v Přímáku s Antonínem Barákem starším.Video: Sport.cz

 
Článek

Zvládne Haaland přechod do Premier League? Odpověď se dostavila raketově a celý svět zíral s otevřenou pusou. Tři hattricky za osm utkání, co lepšího mohl kanonýr ukázat. Dosavadní rekordman Michael Owen na stejnou porci hattricků potřeboval utkání skoro padesát.

V Lize mistrů dal Haaland během 22 zápasů hned 28 branek. „Jeho cesta je fantastická, je to úžasný úspěch," klaní se Barák. Jediné, co by mohlo cestu k dalším rekordním zápisům zastavit, je podle Baráka zdraví. „Jinak se ve dvaadvaceti letech chová jako zkušený hráč, co už má něco za sebou. Je jako predátor. V Premier League je jako žralok. A co je ještě lepší, může inspirovat mladé hráče a vytvořit mraky rekordů. Nadšení jsou z něj miliony fanoušků."

REdaktor Práva a Sport.cz Martin Mls doplňuje, že hvězda mladého střelce stoupá postupně. „Od začátku věděl, co chce. Měl podporu rodiny, když bude zdravý, může překonat mety, o kterých jsme ani netušili, že překonat jdou," tvrdí novinář. Barák jeho slova podporuje. „Sešlo se u něj všechno, a to včetně dobrého charakteru. Jde postupnými kroky a to miluju," neskrývá.

Barákovi by chtěli převzít příbramský klubVideo: Sport.cz

Co dalšího zaznělo v Přímáku?

Reklama