Hlavní obsah

Milionář Di Matteo! Chelsea bývalého kouče dál královsky platí, přestože tým už rok nevede

Zajímá vás, proč Roberto di Matteo, jenž loni dovedl fotbalisty Chelsea k premiérovému triumfu v Lize mistrů a u londýnského klubu skončil už před rokem, zůstává stále bez nového angažmá? Odpověď je, zdá se, prozaická: sháněním nového místa se příliš nazatěžuje a nouzí rozhodně netrpí, protože mu tým ze Stamford Bridge stále zajišťuje vysoce nadstandardní podmínky. Podle deníku Daily Mail dostává Di Matteo od Chelsea nadále 130 000 liber (přes čtyři milióny korun) týdně a tento královský plat bude pobírat až do června příštího roku.

Foto: Profimedia.cz

Roberto di Matteo v dobách svého působení u fotbalistů Chelsea.

Článek

Třiačtyřicetiletý Di Matteo převzal tým českého brankáře Petra Čecha v předminulé sezóně v březnu poté, co byl propuštěn André Villas-Boas. Po jeho odvolání vedl tým jako dočasný kouč a v létě 2012 získal smlouvu na dva roky. Loni v listopadu po prohře 0:3 v Champions League s Juventusem Turín však předčasně skončil a jeho nástupcem se stal Rafael Benítez. Ten po minulé sezóně předal žezlo Josému Mourinhovi.

Ačkoli se Di Matteovo jméno následně skloňovalo v souvislosti s možnými trenérskými štacemi v Sunderlandu, Fulhamu, Paris St. Germain či Schalke, na lavičce žádného týmu zatím nezakotvil.

Vlastník Chelsea Roman Abramovič dál nechává vyplácet bývalému italskému reprezentantovi, jenž v londýnském klubu uzavřel v roce 2002 svou bohatou hráčskou kariéru, pohádkovou apanáž. Podle Daily Mail si už Di Matteo přišel takto „bezpracně" na téměř 7 miliónů liber a další peníze jsou na cestě...

Reklama