Hlavní obsah

Na Maguirea bučeli vlastní fanoušci, kouč Southgate se ho zastal

Trenér anglických fotbalistů Gareth Southgate se zastal obránce Harryho Maguirea, který čelí kritice fanoušků za své výkony v Premier League. Reakci diváků, kteří před i během přípravného utkání s Pobřežím slonoviny na devětadvacetiletého obránce bučeli, označil za směšnou. Na stranu devětadvacetiletého hráče Manchesteru United se přidali i jeho spoluhráči. Anglie v úterý vyhrála 3:0.

Foto: Carl Recine, Reuters

Trenér anglických fotbalistů Gareth Southgate se zastal obránce Harryho Maguirea,

Článek

"Nerozumím tomu, jak to někomu pomůže. Buď jsme všichni na jedné lodi, nebo ne," řekl Southgate po utkání agentuře Reuters. "Myslím, že kdybyste se některých těch lidí zeptali, proč to dělají, tak by sami nebyli schopní odpovědět. Je to davová mentalita," doplnil anglický trenér.

Maguire přestoupil v roce 2019 coby nejdražší obránce v historii z Leicesteru do Manchesteru United za 80 milionů liber. "Rudým ďáblům" nyní patří v lize až šestá příčka s dvacetibodovou ztrátou na Manchester City a vypadli také ze všech pohárových soutěží včetně Ligy mistrů.

Reakce na jméno zkušeného obránce navíc ostře kontrastovala s potleskem, jakým fanoušci počastovali Jacka Grealishe nebo Declana Rice. Ti se pak za Maguirea postavili. "Ti, co na něj bučeli, jsou totální ostudou. Stůjte za svými hráči. Čeká nás další velký turnaj," napsal Rice na twitter.

Southgate po utkání rovněž varoval, aby takové události neodradily některé hráče od reprezentace. Podobným reakcím dříve čelili také John Barnes, Ashley Cole nebo Raheem Sterling.

"S hráči, kteří mají na kontě tři nebo čtyři reprezentační starty, mistrovství světa nevyhrajeme. To se ještě nikdy v historii fotbalu nestalo. Harry je velmi kvalitní hráč a podle mého názoru je i nejlepším středním obráncem ve svém klubu. Celé je to směšné. Jakoby pokaždé, co vstoupí na hřiště, byla jeho hra k smrti rozpitvávaná," dodal Southgate.

Reklama

Související témata: