Hlavní obsah

Nechutné! Fanoušci na Ostrovech se den před pohřbem královny naváželi do královské rodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celá Británie se se zármutkem připravovala na pondělní pohřeb královny Alžběty II. Snad na všech stadionech po celých Ostrovech se v neděli držela minuta ticha za zesnulou panovnici. Na stadionu The SMISA Stadium ve skotském Paisley, kde své zápasy hraje domácí St. Mirren, chtěli uctít památku královny minutovým potleskem, jenže „fanoušci“ hostujícího Celtiku byli proti. Transparentem a chorálem vyzývali, aby ti, kdo nenávidí královskou rodinu, zatleskali.

Foto: Profimedia.cz

Transparent fanoušků Celticu.

Článek

Minulý týden ve středu fanoušci Celtiku Glasgow během utkání 2. kola Ligy mistrů proti Šachtaru Doněck (1:1) vyvěsili transparenty, které urážely britskou královskou rodinu a vysmívali se smrti panovnice. Pokoj si nedali ani v neděli, den před pohřbem královny, během ligového duelu 8. kola proti St. Mirren.

Během minutového potlesku k uctění památky zesnulé panovnice před začátkem zápasu zpívali chorál „Pokud nenávidíte královskou rodinu, zatleskejte." Stejné heslo nesl i transparent, kterým příznivci Celtiku narušovali poctu královně.

Klub je spojován s katolickou církví a nenávist k monarchii je u jeho příznivců evidentní. „Doufám, že všichni fanoušci ve Velké Británii nyní vidí Celtic takový, jaký je. Nenávidí všechno na Spojeném království a milují IRA (Irská republikánská armáda). V britském fotbalovém světě by měli být vyvrhelové," napsal jeden z fanoušků jiného skotského klubu, a to Rangers, na sociálních sítích.

Reklama