Hlavní obsah

Někdejší hvězdu Aston Villy zabil policejní zásah paralyzérem

Telford

Bývalý fotbalista Dalian Atkinson zemřel v anglickém Telfordu poté, co jej policisté krotili paralyzérem. Právě zbraň, která má zneškodnit protivníka elektrickým proudem, prý může za smrt někdejšího hráče Aston Villy, San Sebastianu, Manchesteru City nebo Sheffieldu Wednesday.

Foto: Action Images, Reuters

Dalian Atkinson oslavuje v dresu Aston Villy gól do sítě Manchesteru United.

Článek

Bývalý anglický útočník, jenž zářil zejména v 90. letech v Aston Ville, měl podle svědků před smrtí bušit na dveře svého otce a křičet, ten jej však nechtěl pustit dovnitř. Otec 48letého fotbalisty připustil, že jeho syn byl pravděpodobně pod vlivem alkoholu nebo drog.

Na místo poté na žádost sousedů dorazila policie, která Atkinsona usměrňovala paralyzérem. Tento zásah se nakonec ukázal být pro hráče smrtícím, protože způsobil srdeční záchvat. Atkinson byl sice převezen do nemocnice, ale krátce po příjezdu byla přes snahu lékařů konstatována jeho smrt.

O události referují prakticky všechna sportovní média na Ostrovech, na sociálních sítích si fotbalistu připomínají jeho bývalé kluby i spoluhráči.

Atkinson mimo jiné proslul parádních gólem v utkání proti Wimbledonu. Jeho úchvatné sólo bylo v pořadu BBC Match of the Day označeno za nejhezčí gól prvního ročníku Premier League 1992/93.

Reklama

Související témata: