Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalistů Evertonu je Lampard

Novým trenérem fotbalistů Evertonu se stal Frank Lampard. Bývalý záložník Chelsea a dlouholetý anglický reprezentant dnes podepsal v liverpoolském klubu kontrakt na dva a půl roku a nahradil ve funkci odvolaného Rafaela Beníteze. Everton o tom informoval na svém webu.

Foto: Clive Brunskill, ČTK/AP

Frank Lampard na snímku z roku 2020, kdy vedl Chelsea právě proti Evertonu.

Článek

"Už jsem celý hladový po práci. Při jednání s vedením klubu jsem cítil jejich nadšení a ambice. Věřím, že to samé cítili z mé strany. Chci tvrdě pracovat, aby se tu sešlo vše dohromady," uvedl Lampard.

Jeho prvním krokem v Evertonu bylo získání záložníka Donnyho van de Beeka na hostování do konce sezony z Manchesteru United. Devatenáctinásobný nizozemský reprezentant přišel na Old Trafford v roce 2020 z Ajaxu za 35 milionů liber, ale za Rudé ďábly od té doby nastoupil v lize v jen čtyřikrát v základní sestavě.

Pro třiačtyřicetiletého bývalého kapitána Chelsea Lamparda je to druhé trenérské angažmá. Odchovanec West Hamu zahájil své působení v roli kouče v týmu Blues. V Chelsea ale od nástupu v roce 2019 vydržel jen rok a půl. Jako hráč za Chelsea nastupoval 13 let a je stále jejím nejlepším střelcem.

Evertonu se pokusí pomoct nejen k záchraně v nejvyšší soutěži, ale i postupu do horních pater tabulky. Tým nevyhrál v lize už pět zápasů a patří mu 16. příčka, čtyři body nad pásmem sestupu.

"Myslím, že Everton je jedinečný v tom, že opravdu víte, co fanoušci chtějí. A první věcí je bojovnost a touha. To musí být vždy základ. Můj první vzkaz hráčům zní, že musíme jít do všeho společně. Budeme se snažit odvést maximum a vím, že nás fanoušci budou stát za námi," řekl Lampard.

Trojnásobný vítěz Premier League absolvuje debut v sobotu, kdy Everton přivítá v zápase Anglického poháru Brentford.

Reklama

Související témata: