Hlavní obsah

O trenérovi Chelsea ruský oligarcha Abramovič zatím nerozhodl, zato prohlásil: Chci tři další hvězdy

Teď už za Di Mattea orodují všichni. Dokonce i kapitán John Terry, jenž ještě v týdnu loboval u ruského majitele Chelsea Romana Abramoviče, aby do Chelsea angažoval extrenéra reprezentace Albionu Fabia Capella, po triumfu ve finále Ligy mistrů otočil. „Doufám, že Roberto zůstane, protože za pár měsíců odvedl obrovský kus práce. Vždyť vítězství v Champions League mluví za všechno,“ obrátil Terry, který se v mnichovské Allianz Areně díval na finále jen z tribuny, neboť po vyloučení v semifinálové odvetě v Barceloně nastoupit nesměl.

Foto: Olivia Harris, Reuters

Triumfální jízdu Londýnem si s fotbalisty Chelsea užil v otevřeném autobusu i vlastník klubu Roman Abramovič (zcela vpravo)

Článek
Fotogalerie

Ruský finanční magnát Roman Abramovič, jemuž Chelsea od roku 2003 patří, se však zatím  nevyjádřil. S Capellem zřejmě na sto procent počítal, jenže Di Matteo mu zamotal triumfem v mnichovském finále hlavu. A pořádně, protože utratil miliardy, aby se podobné slastné chvíle dočkal.

A nelitoval samo sebou dalších peněz, aby hráče i trenéry za naplnění svého snu patřičně odměnil. Každému nechal okamžitě vyplatit speciální bonus ve výši 350 tisíc liber a hned v šatně v útrobách Allianz Areny měl k mužstvu proslov.

„Je spousta klubů, které mají ve znaku tři nebo čtyři hvězdy," narážel na Real, Bayern, AC Milán, Inter, Manchester United, Barcelonu a další velkokluby, které Ligu mistrů vyhrály několikrát a pyšní se hvězdami ve svém logu. Abramovičova Chelsea má po sobotním triumfu ve znaku první.

„Děkuji za ni, ale chci alespoň tři další," apeloval okamžitě na svůj tým.

Zůstane Di Matteo?

Zda ovšem přivede Capella, aby k nim jeho Chelsea dovedl, nebo zda u mužstva ponechá Di Mattea, o tom mlčel a mlčí jako hrob.

„Roman bude tento týden v Londýně, takže o tom budeme přemýšlet. Nemusíme nikam spěchat," zvěstoval klubový předseda Chelsea Bruce Buck a i on přiznal, že řada hráčů by setrvání Di Mattea uvítala.

„Vždyť z týmu, jemuž hrozilo, že příští ročník Ligy mistrů hrát nebude, udělal vítěze. To mluví za všechno," promluvil za celé mužstvo Frank Lampard, který v sobotní noci dovedl s kapitánskou páskou na rukávě Chelsea k první hvězdě do klubového znaku.

Záleží ovšem na ruském finančním oligarchovi Abramovičovi, jak se nakonec rozhodne.

Reklama

Související témata: