Hlavní obsah

Odečtem bodů fotbalového Evertonu by se mohla zabývat britská vláda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O trestu pro Everton, který kvůli porušení finančních pravidel přišel v anglické fotbalové lize o deset bodů, možná bude jednat britská vláda. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Chris Radburn, Reuters

Ilustrační foto

Článek

K projednání sankcí vyzval labouristický poslanec Ian Byrne, který trest označil za „hrubě nespravedlivý a neopodstatněný“. Vedení Premier League podle něj ukázalo, že bez nezávislého dohledu není schopné soutěž spravedlivě řídit.

Everton dostal minulý týden trest za porušení finančních pravidel, protože pět sezon za sebou hospodařil se ztrátou. Podle pravidel navíc mohou mít kluby ve tříletém období ztrátu 105 milionů liber (2,9 miliardy korun), Everton však zaznamenal deficit 124,5 milionu.

Liverpoolský celek při říjnovém slyšení před komisí připustil, že hranici překročil. Výše trestu, který je nejvyšší v historii soutěže, však Everton šokovala a má v úmyslu se odvolat. „Tofees“ po odečtu klesli na předposlední místo tabulky.

Reklama

Související témata: