Hlavní obsah

Po šesti měsících propad z čela ligy. Arteta se strkal s De Bruynem, v titul ale věří stále víc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmibodový náskok je fuč, série ligových porážek fotbalistů Arsenalu s Manchesterem City se po středeční prohře 1:3 protáhla na tristních jedenáct utkání. Trenér Gunners Mikel Arteta, jenž zaujal i potyčkou s hvězdou soupeře, je ale stále velkým optimistou. I přesto, že se jeho tým poprvé od konce srpna a 3. kola propadl na druhé místo v Premier League.

Foto: Reuters

Hráč Manchesteru City Kevin De Bruyne a trenér Arsenalu Mikel Arteta se dostali do lehké potyčky.

Článek

„Díky výkonu a úrovni, kterou tým proti City předvedl, věřím v titul víc než před zápasem. S takovým publikem, jaké doma máme, to dokážeme. Fanoušci mají víru pořád, cítím to. Tuší, že to společně zvládneme," prohlásil Arteta po středeční prohře.

Během duelu se dostal i do střetu s hráčem soupeře Kevinem De Bruynem, když mu schválně ukopl míč před autovým vhazováním. Vše se obešlo bez karty a situace jen demonstrovala velké emoce, v jakých se šlágr hrál.

A vývoj v tabulce se pořádně zamotává. Arsenal měl v jednu chvíli na čele ligy už osmibodový náskok. Momentálně je o skóre druhý, ale má o zápas méně než vedoucí Manchester City. Navíc do konce ročníku zbývá ještě dlouhých patnáct kol.

Ve středu byla podle Artety, jenž prohrál s koučem City Pepem Guardiolou osmé z devíti vzájemných utkání, k vidění na Emirates Stadium obrovská bitva. „Bitva, kterou jsme až do inkasování druhého gólu měli pod kontrolou. Mohli jsme je porazit, ale darovali jsme soupeři tři góly. S určitými chybami na této úrovni nemůžete počítat. Tým přitom předvedl velmi vysokou úroveň," hledal španělský kouč pozitiva.

Chyb bylo na straně domácích opravdu hodně. První branku daroval De Bruynemu slabým pasem brankáři obránce Takehiro Tomijasu, rozhodující trefa Jacka Grealishe zase padla po hrubce stopera Gabriela. Na druhé straně měl Arsenal tristní efektivitu, šancí na vstřelení více než jednoho gól měl zejména Eddie Nketiah dostatek.

„Oni měli tři šance a dali je. My jsme až na penaltu neproměnili nic. Hráli dlouhé míče, tím nás trápili," uznal Arteta. „Tohle je fotbal. Někdy šance padnou, někdy ne. Ale právě v tom se musíme zlepšit," velí kapitán Martin Ödegaard.

„Jak říkáme celou sezonu, musíme tvrdě pracovat a brát to zápas od zápasu. Stejný přístup panuje i nyní. Dnes jsme prohráli jeden duel a teď se díváme na další. V sobotu nás čeká nové střetnutí, musíme se vrátit a vyhrát," míří norský středopolař k víkendovému klání na půdě Aston Villy.

Pokud chce Arsenal opravdu pomýšlet na titul, měl by zabrat. Z posledních tří kol totiž vytěžil jediný bod. V domácím prostředí navíc dostal poprvé v probíhajícím ročníku více než dvě branky. Ve středu se jednalo o dohrávku 8. kola, druhé vzájemné klání čeká oba celky 26. dubna na Etihad stadium.

Reklama