Hlavní obsah

Po trestu za sázky zpět do Premier League. Mám co splácet, uvědomuje si hříšník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm měsíců. Tak dlouho musel forvard Brentfordu Ivan Toney mlčky trpět na tribuně a sledovat, jak jeho parťáci dřou na trávnících anglické nejvyšší soutěže. Zdánlivě nekonečný distanc za sázení už ale 16. ledna dospěje ke svému konci, čehož se sedmadvacetiletý kanonýr nemůže dočkat. „Moc se těším, že budu moct klukům pomoci,“ nechal se slyšet Toney v rozhovoru pro Sky Sports.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalový útočník Ivan Toney

Článek

Hrotový útočník, jenž si zapsal i jeden start za anglický národní tým, platí za oporu Brentfordu. V sezoně 2020/21 mu 33 brankami vystřílel postup do Premier League, v níž během dvou následujících ročníků skóroval dvaatřicetkrát. V květnu minulého roku ale kvůli sázkám vyfasoval osmiměsíční distanc, tedy zákaz nastupovat do jakýchkoliv soutěžních utkání.

„Brentford se ke mně po celou dobu choval naprosto fantasticky. Každý ví, že to je rodinný klub,“ pochvaloval si Toney, který byl potrestán za celkem 232 prohřešků v období od února 2017 do ledna 2021. „Také fanoušci stáli od samého počátku za mnou. Pouhé díky nestačí. Vím, že to prostě musím splatit,“ uvědomuje si.

Návrat na ligové pažity by Toney mohl oslavit 20. ledna, kdy jeho celek v rámci ligových bojů hostí Nottingham. O střeleckém apetitu hříšníka by mimochodem neměly panovat žádné pochybnosti. V posledním přátelském duelu mezi rezervami Brentfordu a Southamptonu zaznamenal hattrick a svůj celek dovedl k jednoznačné výhře 5:1.

A-týmu Brentfordu se ale nijak zářně nevede. Po pěti ligových porážkách v řadě klesl až na šestnáctou příčku Premier League, od sestupových vod jej dělí pouhé čtyři body. Návrat bombera, jenž se v minulé sezoně díky dvaceti trefám stal třetím nejlepším střelcem anglické nejvyšší soutěže, by tak mohl přinést kýžené okysličení. „Týmu se teď nedaří. Ale jsem přesvědčený, že až se vrátím, tak se to změní,“ věří Toney.

Reklama