Hlavní obsah

Everton - Arsenal 1:0Překvapení! Arsenal prohrál poprvé od září. Sešup Liverpoolu pokračuje

Aktualizováno

Fotbalisté vedoucího Arsenalu v 22. kole anglické Premier League podlehli 0:1 o udržení bojujícímu Evertonu. Londýnský celek prohrál poprvé od začátku září a jeho náskok na prvním místě tabulky se může ztenčit na dva body.

Foto: Carl Recine, Reuters

Jorginho z Arsenalu bojuje s hráči Evertonu.

Článek

Dál pokračuje trápení Liverpoolu, který prohrál 0:3 ve Wolverhamptonu a v novém roce stále čeká na první ligové vítězství. Ve čtyřech letošních zápasech úřadující vicemistři získali jediný bod a potřetí za sebou vyšli střelecky naprázdno.

Na lavičce Evertonu prožil vydařenou premiéru trenér Sean Dyche, který se týmu ujal v pondělí jako nástupce odvolaného Franka Lamparda. O první výhře domácích od října rozhodl brankou v 60. minutě po rohu obránce Tarkowski.

Arsenal prohrál po třinácti zápasech a teprve podruhé v probíhající sezoně Premier League. Jeho jediným dosavadním přemožitelem byl Manchester United, kterému výběr trenéra Artety 4. září podlehl 1:3.

Londýnský celek vede tabulku o pět bodů před Manchesterem City, pokud ale obhájci titulu v neděli porazí pátý Tottenham, sníží ztrátu na dva body. Arsenal však bude mít jeden zápas k dobru. Everton, proti jehož vedení před zápasem protestovali fanoušci, je na 17. místě.

Liverpool prohrával od páté minuty po vlastní brance Matipa. Ve 13. minutě už to bylo o dva góly, když se při premiéře v dresu Wolverhamptonu trefil Dawson. Výsledek zpečetil dvacet minut před koncem Neves.

Liverpool ve třech z posledních čtyř zápasů v Premier League dostal tři branky a v tabulce je až desátý. Wolverhamptonu patří 15. příčka s odstupem dvou bodů od sesupového pásma.

Brentford porazil 3:0 poslední Southampton, sérii bez porážky natáhl na osm kol a od pohárových příček ho dělí tři body. Po pěti kolech, v nichž získal jen bod, uspěl mistr z roku 2016 Leicester, který si poradil 4:2 s Astno Villou.

West Ham remizoval 1:1 s favorizovaným Newcastlem. Český reprezentační obránce Coufal byl v základní sestavě a ze hřiště odešel až v nastavení druhého poločasu. Záložník Souček se na hřiště dostal až v 74. minutě.

"Kladiváři" se ujali vedení ve třetí minutě, ale po půlhodině hry srovnal Paquetá. West Ham tak venku nevyhrál už devět kol a v tabulce je na 16. místě s odstupem jediného bodu od pásmem sestupu.

Newcastle v lize neprohrál už 16 zápasů za sebou, ale v posledních pěti kolech hrál čtyřikrát nerozhodně. "Straky" na čtvrtém místě ztrácejí pět bodů na druhý Manchester City, od nepohárových příček mají odstup šesti bodů.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Everton - Arsenal 1:0 (60. Tarkowski)
Aston Villa - Leicester 2:4 (9. Watkins, 32. vlastní Souttar - 12. Maddison, 41. Iheanacho, 45.+2 Tete, 79. Praet)
Brentford - Southampton 3:0 (41. Mee, 44. Mbeumo, 80. Jensen)
Brighton - Bournemouth 1:0 (87. Mitoma)
Manchester United - Crystal Palace 2:1 (6. Fernandes z pen., 62. Rashford - 76. Schlupp)
Wolverhampton - Liverpool 3:0 (5. vlastní Matip, 12. Dawson, 71. Neves)
Newcastle - West Ham United 1:1 (3. Wilson - 32. Paquetá).

Reklama