Hlavní obsah

Prodejte klub! vzkazuje majitelům Manchesteru United Gary Neville

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odejděte z Old Trafford! Tato slova si neodpustila fotbalová legenda Manchesteru United Gary Neville na adresu rodiny Glazerových - majitelů klubu. Ti před nedávnem angažovali nového trenéra Erika ten Haga. O víkendu bylo na programu první kolo Premier League, ve kterém v domácím stánku Rudí ďáblové podlehli Brightonu 1:2, což vyvolalo obrovské diskuze.

Foto: Profimedia.cz

Gary Neville na archivním snímku

Článek

Klub Manchester United začal sezonu nejhůře, jak mohl. Trenér Erik ten Hag, pro něhož to byla premiéra v Premier League, zažil hořký start. Na Old Trafford přijel Brighton a fanoušci očekávali jasné vítězství svého týmu. Ve 39. minutě po dvou brankách Pascala Grosse ale prohrávali 0:2. K údivu fotbalových příznivců se v základní sestavě neobjevilo jméno Cristiana Ronalda, který se sám na lavičce nestačil divit. Hvězdný útočník se před pár týdny nechal slyšet, že by chtěl působit jinde. Do utkání zasáhl až ve druhém poločase, kdy nahradil Brazilce Freda. A pozor. United sice snížili, ale opět zásluhou soupeře, když se o vlastní branku postaral Mac Allister. Možnost nápravy budou mít v sobotu na hřišti Brentfordu.

Komentář k celé situaci v klubu si neodpustila jeho ikona - Gary Neville. Vyzývá rodinu Glazerů, majitele, aby z klubu odešli. „Je to nejjednodušší tým v lize, proti kterému můžete hrát - to je obrovská starost. Jejich zranitelnost je neuvěřitelná," říká odvážně Neville. Manchester neodehrál špatnou přípravu. Porazil Liverpool či Crystal Palace, vstup do ligy mu ale vůbec nevyšel. Bývalý hráč Manchesteru si nebral servítky: „Nastal čas, aby rodina Glazerů fotbalový klub prodala. Teď je ten čas."

Neville si je vědom, že Ten Hag je v týmu krátce. „Trenér potřebuje čas, takže se do něj nebudu navážet. A přijde čas, kdy už se nebudu navážet ani do hráčů. Pokud máte firmu a lidé v ní nedokážou dělat práci za vás, tak je z firmy odstraníte," míní legenda Reds. Netají se ani tím, že by dres United měli obléknout jiní hráči. „Skutečnost je taková, že nějaké hráče je třeba nahradit nebo více podpořit lepšími hráči," dodává. Do kádru přišli noví hráči jako Argentinec Lisandro Martinez či Holanďan Tyrell Malacia.

Reklama